Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЧЕРВОНІ ПРАПОРИ У ЛЬВОВІ ДОЗВОЛИЛИ: УХВАЛА СУДУ

Як повідомила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, Львівський окружний адміністративний суд прийняв сьогодні, 8 травня, ухвалу, якою зупинив дію ухвали Львівської міської ради №1438 від 26.04.2012 року «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території м. Львова». Відповідне клопотання до суду подав прокурор міста Львова. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ухвалою окружного адміністративного суду зупинено дію ухвали про червоні прапори. На сьогодні вона не чинна. Попри те, що протест прокурора відхилили сьогодні депутати під час позачергового засідання, але прокуратура звернулась до суду і дію ухвали зупинили. Відтак, ухвала про заборону розміщення у Львові символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки не діє», - зазначила Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, що суперечки довкола червоних прапорів торік 9 травня спровокували у Львові численні поодинокі і масові сутички між націоналістами, комуністами і міліцією.

Також додамо, що і тепер представники "Свободи" заявили, що не дозволять, аби у Львові хто-небудь відзначив 9 травня під червоними прапорами.

Принагідно зазначемо, що 1 травня цього року львівські комуністи відзначили біля Монумента Слави на вул. Стрийській під червоними стягами: акція не мала жодного резонансу.        

 Читай про 9 ТРАВНЯ У ЛЬВОВІ-2011 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ