Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

День визволення Львова пройшов без сутичок, червоного прапору та вічного вогню. Фото

Сьогодні, 27 липня, у Львові відзначали 69 річницю Дня визволення міста від німецької окупації. На Пагорбі Слави, що на вул. Пасічна, зібралися ветерани та комуністи, щоб покласти квіти до могил загиблих.

Сьогодні вночі суд заборонив проводити мітинги. Простежити за виконанням рішення прийшли свободівці.

Особливо вражала кількість правоохоронців, яка суттєво перевищувала кількість опонуючих сторін.



Були автобуси з "Беркутом", "швидка" і навіть пожежники.

Як повідомив у коментарі Гал-інфо голова комісії законності, депутат Львівської міської ради Любомир Мельничук, святкування цього дня у Львові є неприйнятними, адже нині львів’яни вшановують пам'ять загиблих у Скнилівській трагедії, яка сталася у Львові 11 років тому.

Він також додав, що активісти, які прийшли на Пагорб Слави, аби простежити за виконанням рішення суду, таки бачили, як один чоловік тримав у пакеті червоний прапор, але не робив спроби його розгортати.

Вранці на Пагорбі Слави вже були квіти.

Комуністи із рішенням суду не згідні, адже вважають, що ветерани мають нормально вшанувати пам'ять своїх бойових товаришів.

Як зазначив у коментарі Гал-інфо другий секретар Львівського обкому КПУ Юрій Ткаченко, на Пагорбі Слави у День визволення Львова завжди відбувалися урочисті заходи.

«Це тепер на Львівщині прийшли до влади ті, хто жаліє за часами, коли звідси вигнали фашистів. Вони програли і тепер прагнуть взяти реванш, але є загиблі, і вони ні в чому не винні, вони віддали життя за визволення Львова», - сказав він.

Юрій Ткаченко скаржиться, що міська влада не дбає про меморіальний комплекс.

Ткаченко додав, що оскільки було відповідне рішення суду не проводити жодних мітингів, то вони це рішення поважають та виконують і червоного прапора розгортати не планували.

«Ми пішли назустріч проханням правоохоронців. У нас є закон «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні», нажаль, під тиском влади суди приймають такі рішення у супереч закону. Я переконаний, що навіть у випадку, коли є кілька заявок на проведення мітингів, то все ж учасників цих мітингів можна було розвести у часі і в просторі. Та сторона, яка нам опонує. має можливість проводити свої мітинги цілий рік де завгодно і як завгодно. В принципі. вони визнають, що не є демократами, а націоналістами, а це найгірший розвиток подій на Львівщині. Націоналізм ніколи до добра не доводив», - заявив Ткаченко.

На Вічний вогонь у міста не було грошей.

Він також додав, що цього дня міська влада навіть не дала запалити Вічний вогонь на Пагорбі Слави.

«Це коштує копійки. До міської влади зверталися ветеранські організації з проханням, щоб на Пагорбі Слави включили Вічний вогонь хоча б на дві години. Вони сказали, що у них немає грошей. Це ж смішно!», - сказав Юрій Ткаченко.

Він також наголосив, що постійна протидія з боку свободівців призводить до того, що з кожним роком на такі святкування приходить все більше людей.

«З кожним роком людей стає все більше. Масовку створюють опоненти. Вони приходять і своїми лисинами тут все освітлюють. Якщо навіть хтось із нас порушить закон, то це не їхні справа, а міліції і прокуратури. Закон чітко говорить, що використовувати прапор перемоги при відзначенні таких знаменних дат є обов’язковим. Закон не вимагає піднімати на держустановах, але от при вшануванні пам’яті та покладанні квітів – це обов’язково», - зазначив Юрій Ткаченко.

Пам'ятник Олександру Марченку, який підняв червоний прапор над львівською Ратушею під час боїв за Львів.

Йому сьогодні хтось приніс вервицю.

Все закінчилося близько 12 години. Разом із ветеранами роз’їхались і правоохоронці, і свободівці.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ