Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Комуністи Львова прийняли Резолюцію: вимагають впорядкувати Пагорб Слави до 70-річчя Перемоги

27 липня учасники зібрання громадськості Львова, яке було присвячене 69 річниці визволення міста від німецької окупації, прийняли Резолюцію, якою звертаються до Президента України В. Януковича, Прем’єр-міністра України М. Азарова, голови Львівської ОДА В. Шемчука та до голови Львівської обласної ради П. Колодія. Про це Гал-інфо повідомили у Львівському міськкомі КПУ.

Як вказано у тексті Резолюції, у 2015 році відзначатимуть 70 річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

«На жаль, державна влада Львівщини потурає органам місцевого самоврядування, які ігнорують вимоги ст.6 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», - зазначено у тексті документу.

В Резолюції також йдеться про те, що Львівська міська рада витрачає понад 11 мільйонів гривень на побудову пам’ятника Степану Бандері, однак «з 1997 року на підтримання пам’ятників героям Великої Вітчизняної війни міська влада не виділяє в бюджеті жодної копійки».

«Міський голова Львова А. Садовий, який 15 січня 2008 року на особистому прийомі пообіцяв встановити відеоспостереження на Пагорбі Слави, так свою обіцянку і не виконав. На сьогодні на Пагорбі слави вкрадено 90% скульптурних бронзових елементів, при цьому міліція не поспішає віднайти та покарати вандалів та злочинців. Органи державної влади та місцевого самоврядування теж не поспішають відновлювати знищене.

Вже близько 30 років керівництво органів державної влади та місцевого самоврядування покладають вінки та квіти до братської могили, де похований український старшина Олександр Марченко та його 17 бойових побратимів і не звертають уваги на те, що бронзова меморіальна таблиця з цієї братської могили давно вже вкрадена. Влада не знає, хто там похований і кому вона покладає квіти.

Враховуючи те, що акти вандалізму мали широкий громадський та міжнародний резонанс, рідні двічі Героя Радянського Союзу капітана Олександра Клубова забрали його прах із Львова і перепоховали у місті Вологда, оскільки він народився на території колишньої Вологодської губернії. Також рідні підполковника, заступника командира 265-ї Стрєлкової дивізії Асадули Дагдігуновича Бутаєва теж забрали його прах і перепоховали у місті Махачкала, оскільки він був родом із аула Кумух Дагестанської АРСР.

Це велика ганьба львівським можновладцям, що напередодні 70-ї річниці Великої Перемоги, коли світ був врятований від фашизму, Пагорб Слави знаходиться з вини державної влади та міської ради в такому жалюгідному стані.

Вважаємо за необхідне довести цю Резолюцію до відома Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Львівської ОДА, Голови облради Львівщини, світової громадськості в особі Європейського парламенту та ЗМІ», - йдеться у тексті Резолюції.

У Резолюції також вказано, що на Пагорбі Слави у Львові поховані 265 воїнів в індивідуальних могилах та 66 – у трьох братських могилах. Серед похованих: 27 Героїв Радянського Союзу та один – двічі Герой Радянського Союзу. Крім того, на Солдатському меморіалі поховані 3 490 воїнів, серед яких партизани, піонери, цивільні.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ