Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівські ветерани приймуть Резолюцію: хочуть гучно відсвяткувати 70-річчя визволення Львова

Львівські ветерани Великої вітчизняної війни сьогодні, 27 липня, мають прийняти Резолюцію щодо відзначення пам’ятних дат, таких як визволення Львова від німецької окупації. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив другий секретар Львівського обкому КПУ Юрій Ткаченко.

Резолюцію мають намір офіційно оприлюднити у ЗМІ. У Резолюції мова буде йти про те, що місцевій владі потрібно пам’ятати і шанувати людей, які загинули у боях за Львів і тих ветеранів, які сьогодні не мають нормальної можливості відзначати пам’ятні дати.

Окрім того, ветерани будуть звертатися до влади міста з проханням навести лад на Пагорбі Слави та провести його реконструкцію.

«Це, зрештою, меморіальний комплекс, і це частина нашої історії. Ви бачите, скільки тут зруйновано і занапащено, але на це ніхто не вважає. Ці люди звільнили Львів від фашистів і розбудували його. Вони повернули назву Львів після того, як його називали Лемберг. Ми будемо писати запити і вимоги, щоб на наступний рік в місцевому бюджеті виділили кошти на святкування 70-річчя визволення Львова. Окрім того, забезпечили приведення до належного стану Меморіального комплексу Пагорб Слави та забезпечили належне урочисте святкування 70 річниці визволення Львова», - сказав Ткаченко.

Він також наголосив, що повинні  відбуватися зустрічі ветеранів із школярами.

«Коли ветерани у Львові самі йдуть до директорів шкіл та пропонують проводити уроки мужності, на яких би розказували про події жахливої війни, то чують відмову. Погоджуються лише російськомовні школи Львова. Це не об’єктивно, це суперечить історії. Якщо вони хочуть, щоб діти не мали однобокого бачення, то вони повинні володіти цією інформацією. Тому й виходить, що Україна йде невідомо куди», - заявив Ткаченко.

Нагадаємо, що щоразу, коли у Львові намагаються провести святкування дат. пов’язаних із Великою Вітчизняною війною під червоним прапором, виникає суперечка та навіть бійка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ