Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Чому фірма Дмитра Клименюка не боїться конкуренції на торгах

Як повідомляло Гал-інфо, приватне підприємство "ВКВ-Сервіс", яке спеціалізується на виробництві електроосвітлювального обладнання та належить Клименюку Дмитру Олександровичу, упродовж останніх років перемогло у 113 закупівлях на суму 20,01 млн грн. (публікація «Фірма-улюбленець львівської мерії виграла тендерів на понад 20 млн грн»).

Фактично половина з них – це закупівлі, що організовувались райадміністраціями Львівської міськради: Галицькою, Личаківською, Франківською, Залізничною, Сихівською. За їхніми результатами, зокрема, Галицька райадміністрація уклала з ПП "ВКВ-Сервіс" загалом 25 угод на суму 6,1 млн грн, Личаківська райадміністрація уклала 9 угод на суму 2,7 млн грн, Залізнична райадміністрація – 5 угод на суму 1,1 млн грн.

Аби глибше зрозуміти механізм регулярних тендерних перемог ПП "ВКВ-Сервіс" в закупівлях, що організовувались райадміністраціями Львівської міськради, Гал-інфо насамперед звернуло увагу на матеріали закупівель Галицької райадміністрації (зазначимо, що згідно відкритих джерел райадміністрація з початку року уклала з ПП "ВКВ-Сервіс" сім договорів: чотири за результатами відкритих торгів, інші три – за результатами допорогових закупівель).

У їх числі - договір про закупівлю послуг від 05.04.2021 року, укладений Галицькою райадміністрацією в особі Романа Гавчака (заступника голови ) з ПП "ВКВ-Сервіс" в особі Дмитра Клименюка – за результатами закупівлі «послуги із встановлення та поточного ремонту (заміни) турнікетного огородження на території Галицького району м. Львова». Ціна цього договору становить 815700 грн.

Як вбачається з наявних матеріалів, даній угоді передували відкриті торги, у яких, окрім ПП "ВКВ-Сервіс", участь взяло ТОВ "Західне інноваційне об'єднання", пропозиція якого не розглядалась.

Майже одночасно з цими відкритими торгами відбулися ще одні – на закупівлю послуги з поточного ремонту елементів благоустрою на території Галицького району (з поділом на 3 лоти - орієнтовною вартістю 230 тис. грн, 150 тис. грн та 800 тис. грн). Закупівля по першому лоту не відбулася, два інших лоти виграло ПП "ВКВ-Сервіс", конкуруючи по лоту на 150 тис. з «тим самим» ТОВ "Західне інноваційне об'єднання", а по лоту на 800 тис. – з ТОВ "Західне інноваційне об'єднання", ПП "Магнетто» та{C} ТОВ "Укрпромбудмеханізація". Договори за результатами цих закупівель були укладені 23.03.2021 року та 19.04.2021 року відповідно.

Водночас через кілька місяців (в липні 2021 року) «переможець» - "ВКВ-Сервіс" та фірма, схожа на технічного учасника -"Західне інноваційне об'єднання", беручи участь у закупівлях Галицької райадміністрації, по суті, «помінялись місцями».

Йдеться про закупівлю послуги з виготовлення та встановлення металевого декоративного огородження на пл. Музейній (сквер) – орієнтовною вартістю 154 тис. грн., у якій взяли участь лише ТОВ "Західне інноваційне об'єднання" (яке перемогло) та ПП "ВКВ-Сервіс", пропозиція якого не розглядалась.

Те ж саме й з тими ж самими учасниками відбувається під час закупівлі під назвою «Зведення огорож, монтаж поручнів і захисних засобів - Послуги з встановлення стовпців», орієнтовна вартість якої складала 520 тис. грн. Західне інноваційне об'єднання" перемогло, пропозиція "ВКВ-Сервіс" не розглядалась.

Названі фірми за «дивним» збігом обставин у 2021 році неодноразово «конкурували» й під час закупівель, що організовувались іншими райадміністраціями Львівської міськради, зокрема, Личаківською та Сихівською. Однак розписувати їх сенсу немає - механізм регулярних тендерних перемог ПП "ВКВ-Сервіс" й без цього зрозумілий.

За інформацією системи YouControl, ПП "ВКВ-Сервіс" (ЄДРПОУ 37362544) було створено у 2010 році. Адреса підприємства - Жовківський р-н, с. Звертів, вул. УПА, буд. 101. Керівником, засновником, бенефіціарним власником підприємства є Клименюк Дмитро Олександрович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ