Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чиновники Львівської міської ради приховують приміщення

У Львівській міській раді приховують частину приміщень, які можна орендувати. Про це сьогодні, 15 вересня, заявив голова фракції Українська галицька партія Тарас Чолій, оголошуючи запит до міського голови Львова щодо оприлюднення інформації про комунальну власність м. Львова. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

"Декларована відкритість Львова має бути не лише для світу, але й для мешканців. Це стосується багатьох сфер життєдіяльності міста, зокрема і комунального майна. На сайті управління комунальної власності розміщена інформація про вільні приміщення комунальної власності. Але, як виявилось, чомусь не про всі. Зокрема, приміщення, у якому раніше розміщувався військовий комісаріат на вул. Каліча Гора, 5, і яке, відповідно до інформації у відповіді на моє звернення, є вільним, чомусь не внесено в цей перелік", - сказав Тарас Чолій. 

Він зазначив, що зважаючи на це, закрадається підозра, що це зроблено свідомо, що це приміщення вже для когось призначене. 

"І це лише один, випадково виявлений факт. Окрім цього, значна частина приміщень комунальної власності здані в оренду на пільгових умовах формально зареєстрованим, а фактично не чинним юридичним особам. Також громада міста не має жодної можливості здійснювати громадський контроль за здаванням приміщень в суборенду, оскільки жодної інформації про це на сайті управління немає. Внаслідок цього, частина приміщень здаються в суборенду сумнівним юридичним чи фізичним особам, із якими потім дуже складно припинити орендні відносини, і які, за допомогою різних схем, оформлюють ці приміщення у приватну власність", - сказав Тарас Чолій. 

Відповідно Тарас Чолій просить дати доручення керівництву управління комунальної власності розмістити на сайті управління повну інформацію про всі, без вийнятку, приміщення комунальної власності, із зазначенням відомостей про орендарів, суборендарів, умов оренди, суми місячної плати по кожному договору оренди чи суборенди. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ