Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий зустрівся з новопризначеним Послом Словацької Республіки в Україні

У Львові з робочим візитом перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Павел Віздал. Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.
Фото: ЛМР

Візит до Львова став фактично першим робочим візитом Павела Віздала на посаді Посла Словацької Республіки, позаяк він був призначений 25 червня цього року. Міський голова Львова Андрій Садовий зустрів Павела Віздала у Ратуші та розповів чим зараз живе місто та які проєкти реалізовує, зокрема у співпраці з міжнародними містами-побратимами.

«У Львова сьогодні особлива місія і покликання перед нашої державою і нашими мешканцями. З початку війни Львів став великим гуманітарним хабом і до сьогодні у Львові проживає 50 тис. переселенців. Наша лікарня, яка сьогодні є найбільшим медичним об’єднанням в Україні, прийняла більше 17 тис. поранених військових. Відтак ми поставили собі за завдання - надавати комплексне лікування нашим захисникам. Тому активно розбудовуємо реабілітаційний центр UNBROKEN, де наші поранені отримують не тільки лікування, а й подальшу реабілітацію, зокрема ментальну, а також забезпечення протезами. 

Задля підтримки та розвитку реабілітації в Україні, ми започаткували міжнародну ініціативу UNBROKEN Cities. Її засновниками і першими учасниками стали Манчестер, Ліверпуль. А на сьогодні маємо багато міст, які вже долучилися до цієї ініціативи», - розповів Андрій Садовий.

Мер Львова запропонував Павелу Віздалу особисто відвідати реабілітаційний центр UNBROKEN, щоб на власні очі побачити як у Львові рятують поранених війною українців.

«Я нещодавно читав ваше інтерв’ю. Мені дуже сподобалося, як ви висловилися, що «Київ є серцем України, а Львів – це душа України». Тому дуже хотів сюди приїхати. Я був у Львові у 70-х роках. І радий бути у Львові сьогодні. Будемо контактувати з вами, щоб співпрацювати, щоб і наші міста стали побратимами Львова», - відзначив Павел Віздал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ