Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Cкасування двоставкового тарифу - частина «Антикорупційного плану «Народного контролю» – Добродомов

У суботу, 10 жовтня, відбулася зустріч народного депутата України, секретаря Комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції, лідера політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» Дмитра Добродомова з мешканцями Залізничного району Львова. На зустрічі народний депутат України відзвітував перед львів’янами за свою десятимісячну роботу у Парламенті, зокрема про роботу на посаді секретаря Комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції. Кандидат на посаду міського голови Львова Дмитро Добродомов розповів про «Актикорупційний план для Львова», з яким він та «Народний контроль» ідуть на місцеві вибори та про законопроект щодо скасування двоставкового тарифу оплати теплоенергії. Повідомили в "Народному контролі".

Головним ініціатором та автором Проекту Закону №3247 про внесення змін до Закону України «Про теплопостачання» є народний депутат України, лідер партії «Громадський рух «Народний контроль» Дмитро Добродомов. Законопроект дасть змогу споживачеві самому обирати зручну форму оплати за недешеве теплопостачання. На разі українці і зокрема львів’яни сплачують за двоставковим тарифом ще й  так звану сталу  його складову влітку, коли тепло навіть не подається. Куди ідуть кошти невідомо – радше за все зникають у корупційних схемах «модернізації» тепломереж. Дмитро Добродомов переконаний, чиновники не повинні нав'язувати способи оплати.

«Гроші на «модернізацію» тепломереж зникають. Понад 80% львів’ян проти двоставкового тарифу. Влада ж не зважає на побажання мешканців Львова. До прикладу, у Рівному та Чернівцях місцева влада пішла на зустріч громади та запровадила одноставковий тариф», - наголосив Дмитро Добродомов.

За слова Добродомова «Антикорупційний план» передбачає прозоре призначення усіх керівників у місті на основі конкурсу; публічне звітування про витрачені бюджетні кошти міста; інформування мешканців міста про те, чому ту, а не інакшу суму вони платять за комунальні послуги; вільний он – лайн доступ до інформації  про плановані та прийняті рішення міської влади; прийняття рішень про продаж міського майна чи землі лише після громадських обговорень; громадська оцінка мешканцями якості роботи чиновників, на основі якої вирішуватимуть яка зарплатня буде у чиновника.

«Подолати корупцію можливо. «Громадський рух «Народний контроль» готовий зробити це у Львові. В нас є антикорупційний план. Ми маємо знати куди витрачають наші кошти, за якими критеріями  визначаються тарифи для оплати комунальних послуг, чиновників потрібно обирати за конкурсом», - переконаний лідер «Громадського руху «Народний контроль» Дмитро Добродомов.

Додамо, за оцінками соціологів Дмитро Добродомов є одним із головних претендентів на посаду міського голови Львова.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ