Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Де безкоштовно оцифрувати домашні кіно-записи на 8 мм та 16 мм плівках у Львові

До 1 жовтня можна безкоштовно оцифрувати свої домашні кінозаписи на 8 мм та 16 мм плівках в Центрі міської історії у Львові.

Вже традиційно восени Міський медіаархів Центру міської історії організовує  дні відкритих дверей з нагоди Міжнародного дня домашнього кіно.

Копії оцифрованих матеріалів стануть частиною Міського медіаархіву, а відібрані матеріали ми разом переглянемо під час Дня домашнього кіно в жовтні.

Зйомки на 8мм кінокамеру - практика, яка набула особливої популярності у 60-х роках. Це відбулось завдяки поширенню технології та появі виробничих потужностей, які забезпечували обіг кіноплівки. У Львові використання цього формату можна виявити ще у середини 90-х. Співіснуючи протягом певного періоду з новим на той момент відео, кіноплівка остаточно програла конкуренцію. Через компактність та доступність характерним для 8мм були приватне використання, зйомки побутових та сімейних сюжетів. Це сформувало цілий жанр, який сьогодні називаємо “домашнє кіно”. Нерідко відповідні записи можна зустріти і на 16мм плівках.

Сьогодні і домашнє кіно, і кіно аматорське потребує досліджень та збереження. Це також шанс, щоб віднайти особисті сімейні історії, часто небачені, і поділитись ними.

Щоб дізнатись деталі щодо оцифрування Ваших домашніх відеозаписів, пишіть на адресу: [email protected], або ж завітайте до офісу: вул. Ак. Богомольця, 6.

Детально на сайті: https://www.lvivcenter.org/updates/hmd2020/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ