Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Де купити смачне пиво в Києві

Прочитавши заголовок статті, звичайний пересічний користувач інтернету скаже: «Це не проблема, в будь-якому супермаркеті столиці можна знайти цей напій». А от справжні поціновувачі пива із ним не погодяться. Спробуємо з’ясувати чому.

Як вибрати пиво – професійні рекомендації

Якщо вірити статистиці, то пиво входить до трійки найпоширеніших алкогольних напоїв. І одна із причин масового попиту на нього – величезний вибір смаків. Покупцеві у супермаркеті  доступні лише звичні пшеничні сорти, а от продукція крафтових компаній, що має більшу кількість незвичних  смаків, реалізується через компактні мінімаркети формату HOP HEY. Вони працюють в режимі часткового самообслуговування. Типовим прикладом може бути компанія «Море пива».

Інформація до відома

МОРЕ ПИВА -  це найбільша у столиці та і по всій Україні мережа розливного пива. З часу початку роботи компанії пройшло 12 років, і наразі вона стала лідером за обсягом продаж розливного пива, алкогольних напоїв та закусок до них. І не тільки це! Натуральний смачний напій з різними смаковими нотами завжди впізнають ті, хто хоча би раз його покуштував. Тому, якщо шукаєте насправді якісне пиво у Києві, - загляніть ось сюди: https://morepiva.ua/ua/. В інтернеті – магазині ви зможете замовити все, що захочете. Компанія випускає такі сорти пива як «Кошерне Пшеничне», «Трембіта», Lightner (зараз хіт продаж на сайті). Приваблює покупців ексклюзив від First Dnipro Brewery та Fanatic, понад 200 видів закусок та пивна атрибутика.

Продовжуючи тему вибору пива, зазначимо, що професіонали рекомендують не покладатися на престижність зарубіжної марки чи високу ціну. Основні параметри – це лише власний смак. З нього і треба розпочинати вибір. Комусь подобаються яскраво виражені цитрусові ноти, іншим потрібний медовий солодкий смак або, навпаки, інтенсивна хмелева гіркота. Дві характеристики, які допоможуть звузити вибір − це:

  • міцність;
  • щільність пива.

Чим менше води використовувалося для розведення сусла, тим яскравіший і виразніший смак у пива. У безалкогольному його відсоток зазвичай трохи більше (5%), у класичних світлих сортах – 10-13%, у темних може перевищувати навіть 25%. Але не можна прирівнювати щільність до міцності. Вона аж ніяк не пов'язана з концентрацією алкоголю. Щільність формує винятково смак. Чим вона нижча, тим легший смак буде у пива. І, навпаки – у сортів з високою щільністю смак буде інтенсивнішим і насиченим. Не можна сказати, що світлі сорти завжди мають нижчу щільність, ніж темні – обидва однаково можуть мати будь-який показник щільності. Наприклад, можна розглянути популярне пиво в Дніпрі «Lightner». Це світлий нефільтрований сорт із щільністю 10,5%, що вважається досить низьким показником. Незважаючи на те, що воно належить до нефільтрованих, у процесі виробництва застосовується технологія сепарації, що дозволяє витягти з нього практично всі дріжджі. У результаті маємо дуже яскравий і насичений смак при прозорій структурі і міцності 4,2 ̊.

Чи має значення гіркота? На відміну від густини, гіркота безпосередньо впливає на міцність напою – чим більше пиво гірчить, тим воно міцніше. У даному випадку «Lightner» має  12 IBU, де IBU – міжнародна одиниця гіркоти. І залежить вона від насиченості хмелю в конкретному сорті, оскільки саме він надає пиву характерної гіркуватості. Рівень IBU буває від 1 до 120 одиниць, де 1 – це мінімальний показник, а 120 – максимальний. У «Lightner» рівень гіркоти становить 12 IBU, а у не менш популярного в Дніпрі балтійського портера «Fanatic Porter» вона вже становить 30 IBU при щільності 16%. Професійні пивовари також можуть визначати гіркоту з допомогою математичної формули, але звичайному споживачеві вона ні до чого.

Крафтове пиво

Для тих, хто любить експерименти і знаходиться у постійному пошуку незвичних смаків, професіонали рекомендують спробувати саме крафтове пиво. Із енциклопедичних довідників відомо, що воно виготовляється вручну в невеликих об’ємах із натуральних якісних інгредієнтів. Тому й прийнято називати його крафтовим, тобто у перекладі із англійської мови “craft” означає – «ручна робота».

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ