Як ви думаєте, яка кухня може по праву вважається найпопулярнішою у світі? Спочатку можна подумати, що це італійська з її піцою чи американська з їх бургерами.
Та все ж найбільше шанувальників та ресторанчиків саме в азіатської кухні. Тому взагалі не дивно, що настільки популярною є азіатська кухня у Львові та інших містах України. Суші, том ям, локшина це лише частина всього різноманіття, яке можна спробувати шанувальнику смачної їжі. Скуштувати азіатську кухню завдяки ресторану Yoki це одне, а от проникнутись особливою культурою щоб отримати найбільшу насолоду це зовсім інше.
Яким є різноманіття приправ та інгредієнтів в азіатської кухні? І як воно створює неперевершені смаки?
В цій великій гастрокультурі Азію умовно поділяють на п’ять регіонів. Звісно вони мають багато спільного, проте також існують певні відмінності, характерні для регіону та культури.
Східно-азіатська кухня
До цієї групи відносяться неперевершені страви з Кореї, Японії та Китаю. Спільного в них здебільшого активне використання рису, однак сильно різняться способи приготування та головні спеції.
Наприклад, в китайській їжі багато тофу, сої, локшини та рису. Проте багато цих технік приготування серйозно вплинули на кухню по всій Азії.
Корейська кулінарія найчастіше застосовує в якості інгредієнтів:
- соя;
- часник;
- червоний перець;
- рис;
- боби;
- імбир.
А от якщо готується корейська м’ясна страва, то скоріш за все вона буде приготовлена з яловичини. Так історично склалось в цьому регіоні.
Основний перелік інгредієнтів для японців, звичайно, це морепродукти, рис і локшина. Комбінації з цих компонентів дуже відомі по всьому світу.
Найвідоміші представники східно азіатської кухні це є качка по-пекінськи, суші Львів, кімчі та черепаховий суп. Точно, це та гастрокультура, що здатна дивувати.
Чим славиться західно азіатська кухня?
В Першу чергу тут присутні гастрокультури Сирії та Туреччини. Найбільш поширені інгредієнти, які використовуються в цьому регіоні:
- баклажани;
- рис;
- ягня;
- нут.
Що відомо про кухню південно-східної Азії?
Найбільш відомі представники цієї гастрокультури це кухні Таїланду, В’єтнаму і Камбоджі. Основні інгредієнти для таких країн, то є свіжі овочі та рис.
Наприклад, на В’єтнамську кухню найбільший вплив має китайська медицина, а також значний інтерес до здоров’я. Тому й кулінарія тут дуже корисна. Ви знайдете багато лемонграсу, овочів, фруктів та рису.
Особливість тайландської кухні в тому, шо там використовують значну кількість ароматних прянощів. Які страви з цього регіону найбільш відомі у світі?
- Пад тай;
- Том ям;
- Суп фо з В'єтнаму;
- Спрінг роли.
Кухня з південної Азії
До цього регіону входять країни Пакистан та Індії, які серйозно вплинули на світову кухню своїми особливими стравами. Найбільш поширені продукти для цього регіону:
- каррі;
- м’ясо ягняти;
- рис;
- овочі;
- соуси, що готують на базі йогурта.
Достатньо лише подумати про неперевершену комбінацію спецій та продуктів і ви точно їх захочете. Які страви цього регіону найвідоміші?
- тандур;
- палак панір;
- чатні.
Замовляйте улюблені азіатські страви з доставкою від чудових Yoki та насолоджуйтесь неперевершеним смаком.