Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що ми знаємо про азіатську кухню? Які країни та страви з цього регіону найбільш вплинули на світову кулінарію?

Як ви думаєте, яка кухня може по праву вважається найпопулярнішою у світі? Спочатку можна подумати, що це італійська з її піцою чи американська з їх бургерами.

Та все ж найбільше шанувальників та ресторанчиків саме в азіатської кухні. Тому взагалі не дивно, що настільки популярною є азіатська кухня у Львові та інших містах України. Суші, том ям, локшина це лише частина всього різноманіття, яке можна спробувати шанувальнику смачної їжі. Скуштувати азіатську кухню завдяки ресторану Yoki це одне, а от проникнутись особливою культурою щоб отримати найбільшу насолоду це зовсім інше.

Яким є різноманіття приправ та інгредієнтів в азіатської кухні? І як воно створює неперевершені смаки?

В цій великій гастрокультурі Азію умовно поділяють на п’ять регіонів. Звісно вони мають багато спільного, проте також існують певні відмінності, характерні для регіону та культури.

Східно-азіатська кухня

До цієї групи відносяться неперевершені страви з Кореї, Японії та Китаю. Спільного в них здебільшого активне використання рису, однак сильно різняться способи приготування та головні спеції.

Наприклад, в китайській їжі багато тофу, сої, локшини та рису. Проте багато цих технік приготування серйозно вплинули на кухню по всій Азії.

Корейська кулінарія найчастіше застосовує в якості інгредієнтів:

  • соя;
  • часник;
  • червоний перець;
  • рис;
  • боби;
  • імбир.

А от якщо готується корейська м’ясна страва, то скоріш за все вона буде приготовлена з яловичини. Так історично склалось в цьому регіоні.

Основний перелік інгредієнтів для японців, звичайно, це морепродукти, рис і локшина. Комбінації з цих компонентів дуже відомі по всьому світу.

Найвідоміші представники східно азіатської кухні це є качка по-пекінськи, суші Львів, кімчі та черепаховий суп. Точно, це та гастрокультура, що здатна дивувати.

Чим славиться західно азіатська кухня?

В Першу чергу тут присутні гастрокультури Сирії та Туреччини. Найбільш поширені інгредієнти, які використовуються в цьому регіоні:

  • баклажани;
  • рис;
  • ягня;
  • нут.

Що відомо про кухню південно-східної Азії?

Найбільш відомі представники цієї гастрокультури це кухні Таїланду, В’єтнаму і Камбоджі. Основні інгредієнти для таких країн, то є свіжі овочі та рис.

Наприклад, на В’єтнамську кухню найбільший вплив має китайська медицина, а також значний інтерес до здоров’я. Тому й кулінарія тут дуже корисна. Ви знайдете багато лемонграсу, овочів, фруктів та рису.

Особливість тайландської кухні в тому, шо там використовують значну кількість ароматних прянощів. Які страви з цього регіону найбільш відомі у світі?

  • Пад тай;
  • Том ям;
  • Суп фо з В'єтнаму;
  • Спрінг роли.

Кухня з південної Азії

До цього регіону входять країни Пакистан та Індії, які серйозно вплинули на світову кухню своїми особливими стравами. Найбільш поширені продукти для цього регіону:

  1. каррі;
  2. м’ясо ягняти;
  3. рис;
  4. овочі;
  5. соуси, що готують на базі йогурта.

Достатньо лише подумати про неперевершену комбінацію спецій та продуктів і ви точно їх захочете. Які страви цього регіону найвідоміші?

  1. тандур;
  2. палак панір;
  3. чатні.

Замовляйте улюблені азіатські страви з доставкою від чудових Yoki та насолоджуйтесь неперевершеним смаком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ