Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львівщини виділили 26,7 млн грн на Програму соціальної підтримки бійців АТО та родин загиблих

Депутати Львівської обласної ради учора, 12 січня, під час засідання сесії затвердили Комплексну програму соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО та їхніх родин, а також родин Героїв Небесної сотні на 2016 - 2019 роки. За таке рішення проголосувало 73 депутати, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми в 2016 році, в обласному бюджеті становить 26,7 млн грн.

Зокрема, Програмою передбачено виконання таких заходів:

1. Надання і виплата  одноразової адресної допомоги у розмірі 100 тис. грн (без оподаткування) родинам, родичі яких загинули під час проведення АТО з метою покращення фінансового, матеріального стану родин – 2,7 млн грн. Таку допомогу отримає 27  родин.

2. Надання і виплата одноразової адресної грошової допомоги демобілізованим воїнам, які повертаються з АТО з метою покращення фінансового, матеріального стану та створення сприятливих адаптаційних умов для цивільного життя демобілізованих військовослужбовців – 15 млн грн.

Середній розмір фінансової допомоги одному бійцю АТО становить 3 тис грн. В Програмі визначено, що 5 тис. осіб отримають таку фінансову допомогу.

3. Призначення  і виплата  соціальних виплат дітям, пасинкам, падчеркам військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули  під час участі в антитерористичній операції або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих в зоні АТО, та Героїв Небесної Сотні – 4,85 млн грн.

В Програмі передбачені соціальні виплати для 139 дітей. Середній розмір соціальної виплати – 2, 5 тис грн.

4. Виготовлення та встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих  під час АТО та Героїв Небесної Сотні – 4 млн грн.

5. Відшкодування витрат, пов’язаних із наданням пільг на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ, на послуги зв’язку родинам Героїв Небесної Сотні – 150 тис. грн.

Програма діятиме з 2016 по 2019 роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ