Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати підтримали запровадження державної допомоги на догляд за самотніми особами, що досягли 80 років

Верховна Рада у першому читанні попередньо підтримала запровадження нової соціальної допомоги на догляд за самотніми особами, що досягнули 80-річного віку та потребують постійного стороннього догляду.

За відповідний законопроєкт, який розробили в уряді, проголосувало 276 депутатів із 226 необхідних для ухвалення рішення, пише Громадське.

Законопроєкт у парламенті презентувала міністерка соціальної політики Юлія Соколовська, яка зазначила, що законопроєктом також передбачається підвищення соціальних гарантій для дітей, які перебувають під опікою та дітей-інвалідів.

«Мета законопроєкту полягає у допомозі сім'ям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. Він стосується дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, малозабезпечених сімей і громадян похилого віку, які досягли 80-річного віку», — повідомила міністерка.

За її словами, законопроєкт має запровадити новий для України вид соціальної допомоги.

«Також ми вводимо допомогу виплату на догляд за людьми похилого віку більше 80-ти років, приблизно 600 грн, які самотні, і яким будемо таким чином допомагати в похилому віці», — додала Соколовська.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що в Україні планують суттєво підвищувати пенсії спершу людям похилого віку, а потім решті пенсіонерів.

«Спочатку ми готові сильно (підвищувати пенсії — ред.). Це будуть люди відчувати. Підвищити пенсії всім одразу не зможемо, бо 12 мільйонів пенсіонерів. То ми їх розбили на критерії. Спочатку ми підвищимо сильно, від 400 до 1000-1100 гривень, пенсіонерам, яким понад 80 років. Таких дуже багато (людей — ред.)», — заявив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ