Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати визначились, хто має керувати Центром допомоги учасникам бойових дій у Львові

Фото з ФБ Вікторії Балицької.
Фото з ФБ Вікторії Балицької.
Фото з ФБ Вікторії Балицької.
Фото з ФБ Вікторії Балицької.
Фото з ФБ Вікторії Балицької.
Фото з ФБ Вікторії Балицької.
Фото з ФБ Вікторії Балицької.
Фото з ФБ Вікторії Балицької.
1/4
Учора, 30 березня, у Львівській міській раді відбулося спільне засідання комісії законності, гуманітарної комісії та міжфракційної депутатської групи з питань учасників АТО, на якому заслухали трьох кандидатів на посаду керівника Центру надання послуг учасникам бойових дій та проголосували за погодження по кожному із них.

Свої кандидатури на розгляд комісій подали сержант 2-го батальйону спеціального призначення Національної гвардії України (батальйон «Донбас») Юрій Досяк, рядовий 80-ї аеромобільної бригади Володимир Лисикевич та волонтер-доброволець Ілля Сирко.

Додамо, що незважаючи на запевнення міського голови Львова про те, що усі погодження та обговорення кандидатів будуть відбуватися відкрито, жодного повідомлення від Львівської міської ради про учорашню подію не було. Цікаво, що представники виконавчої влади пояснили це тим, що не хотіли робити це публічно.

Садовий і бійці АТО на порозі війни

Першим виступив Юрій Досяк, який вже майже рік працює в цьому центрі на громадських засадах. Він окреслив напрямок діяльності центру. Він наголосив, що центр має сформувати єдину базу учасників АТО та працювати не лише для бійців, які є львів’янами, але з тими, які не мають львівської прописки, але мешкають у Львові.

Юрій Досяк акцентував увагу на різних напрямках роботи центру, зокрема на юридичному супроводі, соціальній роботі з сім’ями бійців АТО, підвищенні рівня надання адміністративних послуг. Він також додав, що центр повинен стати площадкою для консультацій також і волонтерських організацій.

Особливу увагу він закликав приділити дітям учасників бойових дій та волонтерів та на базі центру створити дитячу кімнату та гуртки для розвитку дітей.

Наступним виступив Володимир Лисикевич, який воював у складі 80-ї бригади на Луганщини з 2014 по 2015 роки.

Про себе він розповів, що багато років працює в менеджменті, але не має досвіду роботу в громадській діяльності. Він також зазначив, що особливу увагу варто приділяти адаптації бійців, які пройшли АТО.

Найбільше питань було до кандидата Іллі Сирка, який розповів що є волонтером і був добровольцем ДУК «Правий сектор», але на питання про те, де саме він воював, дещо плутався у відповідях та не міг конкретно дати відповідь. Зрештою, він сказав, що воював в Широкіно і Комінтерново.

Зрештою, після виступів кандидатів відбулося обговорення за яким було помітно, що представники «Самопомочі» відверто налаштовані проти кандидатури Юрія Досяка і схиляються до кандидатури Іллі Сирка. Це підтвердили і результати голосування, коли «за» проголосували лише представники «Самопомочі».

Перед голосуванням було наголошено, що сьогоднішнє рішення має виключно рекомендаційний характер і остаточне призначення залишається за міським головою Львова Андрієм Садовим.

Результати голосування:

Юрій Досяк: «за» - 9, «проти» - 1, «утримались» - 5.

Володимир Лисикевич: «за» - 1, «проти» - 0, «утримались» - 14.

Ілля Сирко: «за» - 6, «проти» - 9, «утримались» - 0.

В коментарі Гал-інфо голова міжфракційної групи з питань учасників АТО Віталій Свінціцький розповів, що на спільному засіданні було присутніми 15 депутатів із 17 заявлених.

«Двох не було. Йдеться про Маркіяна Лопачака, який перебуває в зоні АТО та Тараса Кльофу, який проводить операцію, адже працює хірургом у військовому госпіталі. Депутати міжфракційної групи одностайно голосували за кандидатуру Юрія Досяка, адже ми висловлювали позицію громадськості, спільноти АТОвців, які ще місяць тому написали звернення на ім’я міського голови мера Львова з проханням призначити його на цю посаду, а це більше 20 організацій учасників АТО. Так як це було спільне засідання для обговорення і несе рекомендаційний характер, то невідомо чи міський голова погодиться з таким рішенням, але я вважаю, що він мав би підтримати, адже більшість на засіданні комісій та громадськість висловилась саме за цього кандидата», - сказав Віталій Свінціцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ