Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати запропонували, щоб проект нової Конституції готували Конституційні збори

У Верховній Раді України зареєстрований проект закону про процедуру підготовки проекту нової Конституції України, в якому передбачено, щоб спеціальний орган установчої влади народу, а саме Конституційні Збори, готували проект нової Конституції України на підставі результатів широких громадських обговорень, передає УНН.
Фото - Коментарі

Автори документу у пояснювальній записці пояснюють, що в Основному Закону немає положень про порядок ухвалення прийняття нової Конституції України.

"Враховуючи політико-правову ситуацію в України, суспільний запит на прийняття нової Конституції України існує необхідність правового визначення процедури підготовки проекту нової Конституції України, який виноситься на всеукраїнський референдум", - зазначили депутати.

Автори законопроекту зауважили, що законопроект встановлює процедуру підготовки нового проекту Конституції України за умов, що Український народ ініціює проведення всеукраїнського референдум з питання прийняття нової Конституції України в порядку визначеному Конституцією України та Законом України про всеукраїнський референдум.

Відповідно до демократичної практики, наголошується у пояснювальній записці, реалізація установчої влади народу відбувається шляхом обрання спеціального органу установчої влади народу. Спеціальний орган установчої влади народу (Конституційні Збори) покликаний підготувати проект нової Конституції України на підставі результатів широких громадських обговорень для винесення його на всеукраїнський референдум, підкреслили автори проекту документа.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ