Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Десант" Новинського не вплине на рішення Константинополя про Томос,- ЗМІ

Спільнота «Українська Помісна Православна Церква» в соціальній мережі Facebook поширила переклад заяви прес-служби Константинопольського Патріархату стосовно зустрічі Вселенського Патріарха Варфоломія з делегацією УПЦ (МП).

Як йдеться у повідомленні спільноти, не дивлячись на голосні заяви представників УПЦ (МП) та депутата Новинського про результати візиту на Фанар, експерти звертають увагу, що в релізі чітко йдеться про вирішення/врахування інтересів всього Українського народу. І це чітко вказує на те, що УПЦ (МП) і Новинський свідомо маніпулюють інформацією та інтерпретують на свій лад те, що було сказано на Фанарі.

У спільноті звертають увагу на те, що в заяві Константинополя сказано, що зустріч відбулася з саме ініціативи УПЦ (МП) і наголошують, що Вселенський Патріарх, як Матір-Церква, бажає відновити єдність усіх православних громад в Україні.

Текст перекладу з грецької мови:

Делегація Української Православної Церкви (Московського Патріархату) відвідала Вселенського Патріарха.

23 червня п.р. до резиденції Вселенського Патріарха на Фанарі здійснила візит делегація УПЦ (МП). Зустріч відбулася на прохання української сторони. До складу делегації УПЦ (МП) входили митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, митрополит Бориспільський та Броварський Антоній, а також протоієрей Микола Данилевич та депутат Верховної Ради України Вадим Новінський.

Члени делегації УПЦ (МП) були прийняті Вселенським Патріархом Варфоломієм в Соборі Святого Георгія. Патріарх головував на переговорах, окрім нього в зустрічі брали також участь митрополит Пергамський Іоанн, митрополит Галльський Еммануїл та митрополит Смирнський Варфоломій.

В ході переговорів було обговорено існуючу ситуацію в українському православ’ї, а також відбувся обмін думками щодо бажання Матері Церкви відновити єдність православних віруючих в Україні, а також щодо перспективи надання статусу автокефалії православній церкві в Україні.

Наприкінці дня обидві делегації перервалися на спільний обід в Патріаршій столові після чого продовжили розмову.

В своїй заяві для українських ЗМІ митрополит Еммануїл зазначив: «Сьогодні під головуванням Вселенського Патріарха Варфоломія ми з задоволенням працювали з українською делегацією, тут в стінах Матері Церкви в Константинополі. Це було дуже корисне та конструктивне співробітництво, в ході якого ми здійснили обмін думками щодо українських питань, які стосується всіх, хто живе в Україні.

Вселенський Патріарх, як і Матір Церква, ніколи не переставав бути зацікавленим, а зараз ще більше зацікавлений у вирішенні проблем, які існують в Україні, зокрема встановленні миру в країні, а також примиренні всіх громад і їх співробітництві на благо Православ’я в Україні.

Ми переконані, що ми всі можемо допомогти, допомогти в цей критичний момент для українського народу. Тому сьогоднішня зустріч була дійсно благословенним моментом і ми сподіваємося на плідну взаємодію, майбутню співпрацю та постійний діалог з усіма братами - представниками Православної Церкви України».

РІСУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ