Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дев'ятий фільм Квентіна Тарантіно вийшов в український прокат

15 серпня в український прокат вийшов фільм "Одного разу в Голлівуді". Це дев'ята стрічка американського режисера Квентіна Тарантіно.

Дія відбувається в Лос-Анджелесі 1969 року, передає Газета.ua.

Колишня зірка ковбойських серіалів Рік Далтон ніяк не досягне успіху. Йому пропонують знятися в італійському фільмі - спагетті-вестерні. Спроба поновити кар'єру актора-невдахи відбувається на тлі знакових подій тогочасного Голлівуда. У сусідньому будинку члени секти маніяка Чарльза Менсона в ніч на 9 серпня 1969-го вбили п'ятьох людей. Зокрема, дружину режисера Романа Поланськи - актрису Шерон Тейт.

"Тарантіно не вміє знімати нижче певного рівня. І в новій роботі майстерність очевидна, - каже журналіст Владислав Недогібченко. - Для режисера це крок уперед. Він доросліший. Занурюється всередину епохи та кожної сцени. Стриманіший, намагається не квапити розвиток сюжету. Кураж і гумор є, але вже далеко не в кожній сцені.

Ця стрічка - жест поваги до всього, що любить Тарантіно. Старого кіно й Голлівуда. Власних методів - ретроспектив, появ у фільмах зірок, цитування інших режисерів і себе самого. Тарантіно народився 1963-го. Він не жив у зображуваній епосі. Пізнав її з кіно. "Одного разу в Голлівуді" - для нього можливість виказати свої емоції та створити власну версію того часу".

Центральні ролі виконали Леонардо Ді Капріо та Бред Пітт. Шерон Тейт зіграла Марго Роббі, а Брюса Лі - Майк Мо. Також у фільмі знялися Дакота Феннінг, Курт Рассел, Аль Пачіно, Тімоті Оліфант, Деміен Льюїс, Люк Перрі, Зої Белл. Тривалість картини - 161 хв. Світова прем'єра відбулася 21 травня на 72-му Каннському кінофестивалі.

За перший вікенд в американському прокаті стрічка зібрала $41 млн. Це найкращий старт у кар'єрі Тарантіно. Загальні касові збори на сьогодні становлять $111 млн.

Нагадаємо, мюзикл “Гуцулка Ксеня“ переміг на фестивалі у Японії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ