Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для Львова краще, аби посаду секретаря зайняла людина не з «Самопомочі», - Швець

Посада секретаря ради – друга після міського голови. По суті, це чиновник ради, компромісна фігура, яка б однаково позитивно оцінювалася мером та депутатським корпусом. Про це сьогодні, 25 листопада, в коментарі Гал-інфо розповіла інформаційний директор Львівського представництва мережі ОПОРА Ірина Швець.

«З огляду на це, для ефективності роботи ради як органу самоврядування, було б краще, аби посаду секретаря зайняла людина не з «Самопомочі». Це допомогло б, з одного боку, забезпечити систему стримування та противаг у ЛМР, а з іншого – не наразитися на публічну критику через просування мером своїх однопартійців», - переконана Ірина Швець.

Львівська міська рада. Боротьба за посади

Вона також додала: «Що стосується комісій, то зазвичай представник фракції міської ради, яка отримала найбільшу кількість голосів, очолює бюджетну комісія, що є однією з основних. Тому, ці «апетити» «Самопомочі» виглядають цілком виправдано. З іншого боку, у ситуації, коли міський голова є керівником виконавчої структури ради, яка відповідальна за виконання бюджету, а його однопартієць – головою бюджетної комісії, партія отримає ще більший контроль над міськими фінансами. Проте, не слід забувати, що це одночасно і збільшення відповідальності».

Кадрові апетити Садового

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ