Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для легальної роботи закордоном потрібно мати такі документи

Для легальної роботи за кордоном Ви повинні мати дійсний закордонний паспорт; відповідну робочу візу (якщо інше не передбачене законодавством країни, до якої виїдете), трудову угоду (контракт) із закордонним роботодавцем, дозвіл на роботу в країні призначення. Про це 31 липня розповіли Гал-інфо в рамках акції "Подорожуй безпечно".
Фото: Олена Ляхович

Подбайте про власну безпеку таким чином:

  1. Отримайте достовірну та повну інформацію про майбутню роботу та умови проживання за кордоном.
  2. Ознайомтесь з правами працівників та мігрантів у країні, до якої подорожуєте.
  3. Заздалегідь подбайте про безпечне і надійне місце проживання у країні, до якої прямуєте, а також у країнах транзиту.
  4. Зробіть копії всіх важливих документів (віза, закордонний та національний паспорт, страховий поліс, контракт, запрошення, тощо) та зберігайте їх у безпечному місці окремо від оригіналів. Один екземпляр копій усіх документів, а також нещодавно зроблену фотокартку й контактну інформацію роботодавця, залишіть у своїх рідних та близьких.
  5. Заздалегідь знайдіть та візьміть із собою контактну інформацію посольства або консульства України та інших організацій, що надають допомогу мігрантам у країні, до якої збираєтесь.

Запам'ятайте, що:

■             трудова діяльність за туристичною, діловою (бізнес) або гостьовою візою є порушенням закону!

■             зазвичай неможливо оформити робочу візу через посередників. Перш ніж погоджуватися на посередництво при оформленні візи, уточніть у відповідному консульстві, чи справді це можливо та яка вартість цієї послуги!

■             як правило, виїхати за кордон за туристичною чи гостьовою візою і вже за кордоном переоформити її на робочу неможливо!

■             у жодному разі не погоджуйтеся надавати фальшиві документи або неправдиву інформацію під час інтерв’ю зі співробітниками консульства!

■             якщо Ви шукаєте роботу за допомогою посередників, з’ясуйте, чи має фірма-посередник відповідну ліцензію, перевіривши «Перелік фірм, які отримали ліцензію на працевлаштування за кордоном» на веб-сторінці Державної служби зайнятості України http://WWW.DCZ.GOV.UA/

Перебуваючи за кордоном довіряйте свої документи лише уповноваженим посадовим особам (працівникам прикордонних служб, поліції). Підписуйте лише документи, складені зрозумілою для вас мовою. Також зареєструйтеся в українському посольстві / консульстві в країні, де Ви плануєте перебувати. Не забувайте підтримуйте постійний контакт із родичами та повідомляйте їм про зміну роботи або проживання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ