Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До 2030 року Львів має намір зменшити викиди СО2 на 35%

Львів продовжує співпрацю з європейською ініціативою «Угода мерів – Схід». Відповідне рішення «Про приєднання до європейської ініціативи «Угода мерів – Схід» прийняв виконавчий комітет ЛМР. Відтак до 2030 року Львів зобов’язується зменшити викиди вуглекислого газу на 35%. Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Це дуже важлива ініціатива європейських міст. Ми з 2008 року приєднані до угоди мерів. Попередньо ми брали на себе зобов’язання до 2020 року скоротити викид СО2 на 20%. Свої зобов’язання ми виконали – викиди зменшили на 20,3%. Зараз ми беремо зобов’язання до 2030 року скоротити викиди на 35% за рахунок заходів з підвищення енергоефективності, використання відновлюваних джерел енергії і пом’якшення та адаптації до наслідків зміни клімату.

Ми підтримуємо цю ініціативу і прагнемо продовжувати співпрацю з передовими містами Європи», - доповіла Ірина Кулинич, директорка департаменту економічного розвитку ЛМР.

Також виконавчий комітет підтримав рішення «Про затвердження Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату Львівської міської територіальної громади до 2030 року».

«План дій сталого енергетичного розвитку та клімату Львівської територіальної громади є стратегічним документом, який спрямований на підвищення енергоефективності у бюджетних закладах та установах міста, житлових будівлях, громадському та муніципальному транспорті, вуличному освітленні, у третинному секторі (малий та середній бізнес, сфера обслуговування), на комунальних підприємствах міста та у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

У цьому Плані розписано всі важливі дії, які ми маємо зробити до 2030 року. Це «живий» документ, і за потреби будемо його змінювати. Він сучасний і адаптований до всіх вимог», - пояснила Ірина Кулинич.

Нагадаємо, «Угода мерів – Схід» (CoM East) – це проєкт, який фінансується Європейським Союзом, націлений на об’єднання місцевих, регіональних та національних органів влади країн Східного партнерства в їх прагненні розвивати регіональну політику на основі принципів сталої енергії, посилення енергетичної безпеки та підтримку глобального руху в боротьбі зі змінами клімату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ