Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Сімейні лікарі допомагатимуть впоратись з психічними розладами

До кінця 2023 року в Україні буде принаймні вдесятеро більше сімейних лікарів, що зможуть надавати допомогу у випадках найбільш поширених психічних розладів, як то депресія або ж невроз.

Фото: Depositphotos

Про це повідомила Перша леді України Олена Зеленська. 

За її словами, терапевти зможуть не лише вчасно діагностувати розлади, а й лікувати, у разі ж необхідності більш ретельної терапії передавати таких пацієнтів до рук вузьких спеціалістів.

Торік у грудні в Україні запустили онлайн-курс «Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги», який пройшли вже понад 17 тисяч працівників системи охорони здоров’я. 55 медичних закладів уже уклали угоди з НСЗУ щодо надання такого виду медичної допомоги.

"Не лише фахівці первинної ланки (сімейні лікарі, терапевти та педіатри) можуть пройти навчання, подати заявку та пройти курс можуть усі охочі медики", — наголосила Олена Зеленська.

Пройти тренінги медики можуть тут: 

Очний тренінг від ВООЗ та партнерів

Онлайн-курс на платформі Академії НСЗУ

"Ці навчання — одна з цеглинок у розбудові системи доступу до психологічної допомоги у межах Всеукраїнської програми ментального здоров`я. Місією програми є максимальна доступність психосоціальної підтримки для кожного громадянина, який її потребує. Тож надзвичайно цінним є те, як активно долучилися до програми саме медики. Адже кожен сімейний лікар, що матиме більше впевненості у власних знаннях у сфері ментального здоров’я — це вчасно врятована психіка його пацієнтів", — додала Перша леді.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ