Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До кінця тижня Львівщина очікує ще 40 фур гуманітарної допомоги з-за кордону

З початку війни з-за кордону Львівщина отримала близько 50 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Це харчування, одяг, медикаменти та транспортні засоби Щодня отримують близько 15 фур з вантажем. До кінця тижня заїде ще 40 машин, половина – з медичним обладнанням. Сьогодні на Львівщину приїдуть швидкі та пожежні автомобілі. Їх скерують на території, де тривають активні бойові дії.
фото - пресслужба Львівської ОВА

Про це повідомив під час брифінгу заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

«Окрім ближніх країн – Польщі та Чехії, які активно допомагають, зараз комунікуємо з  Німеччиною, Англією, Іспанією.   Бо розуміємо, що ресурс держав, які допомагають з перших днів війни, на жаль, вичерпний. Крім залізничного та автомобільного перевезення, вже налагодили поставку вантажу кораблями. Днями очікуємо  допомогу з Америки та Канади.  Дякую усім державам, які активно підтримують українців у боротьбі з агресором.  Львівщина є гуманітарним хабом і ми продовжуватимемо надалі допомагати тим регіонам, які цього потребують», - наголосив Юрій Бучко.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод зазначив, що за добу з Львівської області відправили близько тисячі тонн гуманітарного вантажу по Україні.

«Суспільство зараз дуже вмотивоване та мобілізоване. Наприклад, учора ми оголосили про потребу в медичних аптечках і за добу отримали понад тисячу дзвінків від охочих допомогти. Разом з тим, до нас продовжують прибувати вантажі від багатьох європейських країн. Наразі ми очікуємо на постачу контейнерів з США», - зауважив Юрій Холод.

Найбільшу кількість гуманітарної допомоги (продовольчої та непродовольчої) відправляють на Київщину, Чернігівщину, Сумщину та інші області. За змоги окремо постачають вантаж у найгарячіші точки введення боїв - міста Охтирка, Буча, Ірпінь.

Наразі потреба існує в продуктах для сухих пайків, їжі тривалого зберігання та швидкого приготування. Охочих просимо звертатися в гуманітарні штаби, зокрема на вул. Коперника, 17 у Львові.

Нагадаємо, тепер процедура перевезення гум допомоги спрощена. Не потрібно жодного погодження голови обласної військової адміністрації. Лише декларація під час перетину кордону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ