Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Довибори у Верховну Раду: на одній з дільниць 87 округу визнали недійсними результати

Станом на ранок п'ятниці, 2 квітня, Центральна виборча комісія опрацювала 90,59% протоколів з ДВК у одномандатному виборчому окрузі №87 Івано-Франківської області, де у минулу неділю відбулися довибори у Верховну Раду.

Про це інформує УНН з посиланням на "ЧЕСНО" та сайт ЦВК.

Наразі у трійці лідерів Василь Вірастюк від партії "Слуга народу" (31,51%, 14 500 голосів), Олександр Шевченко від партії "За майбутнє" (29,52%, 13 586 голосів) та Руслан Кошулинський від партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" (28,83 13 268 голосів).

Різниця у кількості отриманих голосів у лідерів перегонів Вірастюка та Шевченка становить 914 голосів.

Рух "ЧЕСНО" інформує, що на перерахунку було 20 дільниць. На ніч планували перерахувати всі 20, проте вдалося перерахувати лише 5. 

На одній із 5 дільниць вибори визнали недійними (№261030). Там дільниці перемагав Олександр Шевченко. У нього було 377 голосів, а у Василя Вірастюка - 141. 

Причина визнання виборів недійсними - проблема із заявами та голосуванням на дому.

Крім того, пропала частина бюлетенів, а саме 100 бюлетенів за Шевченка. Нагадаємо, що відрив між Шевченком і Вірастюком становить кілька сотень голосів.

Під час визнання виборів на одній з дільниць недійсними були члени ОВК, які голосували проти. Але більшість була "за".

Кілька членів ОВК викликали поліцію. Один заявив про викрадення бюлетенів на цій невизнаній дільниці.

Член ОВК від «Слуги народу» заявив, що йому повідомили люди, які дивились трансляцію, про неправильні результати підрахунку голосів. Члени ОВК повторно перерахували бюлетені за Шевченка – їх виявилося 277.

Окремі члени ОВК звинуватили члена від «Слуги народу» у викраденні бюлетенів, але перевірка стріму ОПОРИ показала, що члени комісії порахували 277 бюлетенів, але назвали 377, подивившись на цифри у протоколі.

Крім того, комісія виявила, що до витягу з реєстру виборців незаконно було внесено 30 виборців.

Було відсутнє рішення дільничної виборчої комісії про внесення до витягу реєстру виборців, були відсутні власноручно написані заяви виборців про внесення до реєстру виборців, а також відсутні медичні довідки про стан здоров’я виборців, які внесені до витягу з реєстру виборців.

Так, комісія встановила, що кількість безпідставно виданих бюлетенів перевищує на 5% кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені.

Додатково

Варто зауважити,що депутати від партії "Слуга народу" ініціювали перерахунок голосів ще на 16 виборчих дільницях на Прикарпатті, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" кандидат у народні депутати в окрузі №87 від цієї політсили Василь Вірастюк.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, у середу, 1 квітня, приміщення окружної виборчої комісії (ОВК) № 87 у Надвірній Івано-Франківської області оточили спецпризначенці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ