Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дубневич: Уряд повинен удосконалити порядок надання субсидій

Уряд повинен удосконалити порядок надання субсидій. Про це під час пленарного засідання Верховної Ради заявив народний депутат Ярослав Дубневич, - повідомила прес-служба депутата.
Він наголосив, що попри державну підтримку у вигляді субсидій для соціальнонезахищених громадян, норми постанови, що покликані удосконалити порядок надання субсидій, викликають занепокоєння. Ярослав Дубневич зазначив, що, зокрема постановою уряду від 27 квітня вводиться норма згідно з якою після закінчення опалювального сезону частина невикористаної суми субсидії  на оплату послуг індивідуального опалення повертається виробником та виконавцем до бюджету. "Ця норма забирає будь-який стимул економити споживання газу в індивідуальному опаленні та запроваджувати енергоефективні системи. Адже зекономлені кошти субсидії фактично назад забираються державою", - сказав народний депутат. 
 
За його словами енергоефективність повинна стати одним з пріоритетних напрямків роботи уряду. "Тому, якщо споживач економно споживав газ, пропонується залишати йому невикористану суму субсидій за умови використання її на збільшення енергоефективності помешкання - встановлення більш ефективного обладнання, заміну системи опалення та утеплення будинку", - підкреслив він.
 
Крім того, нагадав нардеп, багато громадян задля економії в останні роки використовують твердопаливні котли для опалення. Однак, зауважив Дубневич, діючий спосіб нарахування субсидій нівелює таку ініціативу і тому логічним має стати дозвіл на використання хоча б частини зекономлених  коштів субсидії на закупівлю твердого палива. "Важка ціна енергетичної незалежності не має лягати виключно на плечі простих громадян. Ми повинні робити все, щоб зменшувати споживання газу шляхом підтримки енергоефективних заходів", - додав народний депутат.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ