Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двох ФОПів викрили на махінаціях з закупівлею медичних сумок-укладок

Викрито змову ФОПів на закупівлях медичних сумок для рятувальників. Про це повідомили в Західному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України встановила наявність змови між фізичною особою-підприємцем Островом Георгієм Пантелеймоновичем та фізичною особою-підприємцем Пронозою Тетяною Володимирівною під час підготовки та участі в процедурі торгів. Мова йде про публічну закупівлю медичних сумок-укладок (з комплектацією) для рятувальників в рамках спільного україно-польського проєкт.

Проект «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області» співфінансується ЄС в рамках Програми прикордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Замовником згаданої закупівлі очікуваною вартістю 503 539 грн. була Комунальна установа «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг».

Відділення з’ясувало, що ФОП Остров Г.П. та ФОП Проноза Т.В. під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. Про це свідчать, зокрема, пов’язаність через юридичних осіб, синхронність дій відповідачів, використання однакових ІР-адрес під час подачі тендерних пропозицій, особливості документів тендерних пропозицій та їх подібність у оформленні, спільні властивості файлів тощо.

У зв’язку з цими та іншими виявленими фактами, Адміністративна колегія Західного МТВ 30 березня 2023 року визнала дії ФОП Острова Г.П. та ФОП Пронози Т.В. порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів. За це кожного з відповідачів оштрафовано на 68 000 грн.

Нагадаємо, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ