Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Ехо Москви" видалило інтерв'ю з Шендеровичем через критику Путіна

Російська радіостанція "Эхо Москвы" видалила зі свого сайту запис і текстову розшифровку програми "Особлива думка" за участю письменника Віктора Шендеровича, яка вийшла в ефір 24 грудня. Про це повідомляє "Слон".

Сторінка доступна в кеші Google, відеоверсія інтерв'ю також залишилася в офіційному каналі "Эха Москвы" на YouTube.

Головний редактор сайту "Эхо Москвы" Віталій Рувинский заявив, що прибрав запис інтерв'ю через "надмірну кількість особистих образ".

Під час ефіру Шендерович, зокрема, стверджує, що президент РФ Володимир Путін начебто пов'язаний з кримінальними авторитетами Санкт-Петербурга. За словами журналіста, вчителем Путіна з самбо був судимий за тяжкі злочини Леонід Усвяцов і нібито саме за його протекцією Путін зміг поступити за спортивною квотою в Ленінградський державний університет.

За словами Шендеровича, Путін також нібито у 1990-х роках "спільно працював з Володимиром Борсуковим (Кумаріним), якого в ЗМІ тоді називали лідером Тамбовської банди. Журналіст не навів подробиць, а на підтвердження своїх слів зіслався на наявність якихось розслідувань, проте не назвав імен їх авторів.

Володимир Барсуков (Кумарін) в 2009 році був засуджений до 14 років в'язниці за рейдерство, а в 2012 році він отримав ще один термін за здирство. Ймовірне керівництво Тамбовською бандою в суді слідством не було доведене.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ