Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екологічна комісія погодила створення у Львові парку-пам’ятки "Кульпарків"

На засіданні постійної комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради депутати погодили проект ухвали «Про надання згоди на створення об’єкта природно-заповідного фонду парку–пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Кульпарків».
Фото ілюстративне

Пам’ятка буде створена з метою збереження цінних ландшафтних утворень у місті. Мова йде про парк на території комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна психіатрична лікарня» у Львові орієнтовною площею 16, 3 га. За інформацією управління екології Львівської міської ради, проект створення цього об’єкту розробив Національний університет «Львівська політехніка». Парк складатимуть три ділянки, одна із яких – це вже створений парк, який обслуговує Франківська районна адміністрація. З інших двох ділянок одна перебуває у державній власності, а інша – в обласній комунальній власності. Об’єкт формується без вилучення земельної ділянки в існуючих користувачів. Просто буде єдина концепція парку.

«Ми погодили проект ухвали про створення нового об’єкту природно-охоронного фонду у м. Львові. Насправді ж цей парк становить велику цінність. Інша річ, що він не мав жодних статусів, і лікарня могла робити там, що завгодно  - щось будувати, щось вирубати, щось знищити. Щоправда, вона нічого цього не зробила, бо розуміла, наскільки це все вартісне. Але тепер уже законно буде заборонено вносити будь-які негативні зміни. Так що це приємне рішення», - зауважив голова постійної комісії екології, природокористування та енергозбереження  Львівської міської ради Володимир Лучишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ