Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Експерти знайшли в організмі Кара-Мурзи важкі метали

В організмі заступника голови російської опозиційної партії ПАРНАС, координатора "Відкритої Росії" Володимира Кара-Мурзи знайшли значне перевищення допустимої для людини концентрації деяких речовин. Про це свідчить висновок французького фахівця Паскаля Кінца, повідомляє РБК.

У документі говориться, що зразки крові, нігтів, сечі і волосся були взяті увечері 29 травня - через три дні, після того як стан політика різко погіршився. Дослідження було проведено 30 травня в лабораторії, яка розташовується в Оберосбержані у французькому департаменті Нижній Рейн.

Головний висновок полягає в тому, що у вивчених зразках була значно перевищена концентрація чотирьох важких металів: марганцю - в 59,5 раза (у зразках волосся було виявлено 33,9 нанограмма на міліграм), міді - в 1,8 раза (112 нанограмм на міліграм), цинку - в 2,25 раза (473 нанограмма на міліграм), ртуті - в 1,2 раза (2,01 нанограмма на міліграм). Одночасно заліза в організмі було виявлено в 19 разів менше мінімально допустимого рівня (0,68 нанограмма на міліграм). Експерти не стали робити висновків, про що говорять ці результати.

Кара-Мурза-молодший звернув увагу, що проведене французами дослідження не цілком репрезентативно, оскільки зразки для аналізу було взято не відразу після госпіталізації.

"Я абсолютно переконаний, що це був замах на вбивство з метою припинити мою громадсько-політичну діяльність. Немає сумнівів, що це було отруєння, оскільки такий був офіційний діагноз. Не буває на рівному місці, щоб у здорової людини почали протягом декількох годин відключатися всі основні життєзабезпечуючі органи", - підкреслив політик.

Як відомо, 26 травня 2015 Кара-Мурза був госпіталізований через раптове погіршення самопочуття. 28 травня стало відомо, що він введений у стан медикаментозного сну. Лікарі поставили діагноз "гостра ниркова недостатність". Пізніше його батько заявив, що він був отруєний. Кара-Мурза-молодший виїхав за кордон на реабілітацію, але зараз повернувся до Росії. У серпні "Відкрита Росія" заявляла, що він повернувся до роботи в проекті.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ