Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Експорт до країн ЄС: де дізнатись про товари, заборонені для ввезення

На сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України з'явився розділ «Експорт до країн ЄС» з інформацією про культури, які заборонені для ввезення до країн Європейського Союзу.
Фото ілюстративне: AgroPortal

Як зазначають у Мінагрополітики така інформація буде важлива перевізникам. 

До списку країн, в яких діють обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України внесені Польща, Словаччина, Угорщина та Болгарія. Що стосується Румунії
 — її уряд розглядає можливість тимчасового призупинення імпорту сільськогосподарської продукції з України. Наразі рішення не прийнято.

Розділ «Експорт до країн ЄС» можна знайти на сайт міністерства у розділі «Напрями» або за посиланням.

В Укртрансбезпеки повідомляють, що польська сторона уточнює умови для перевізників, що везуть українську агропродукцію через Польщу транзитом. 

Перевізник, який прямує через Польщу з аграрним товаром транзитом прибуваючи до кордону обов’язково повинен виконати наступні умови:

  • мати запас пального в баку, щоб перетнути територію Польщі без зупинок на АЗС (щонайменше запас на 150 км). Всі перевізники з транзитом перетинають Польщу у супроводі, а заїзд на АЗС під конвоєм неможливий;
  •  підготувати транспортний засіб до пломбування. Виконати всі необхідні для цього умови.

"Якщо ці дві умови не виконані, то митні органи Республіки Польща забороняють проїзд до Польщі, повертають вантажівку до України",  — ідеться у дописі.

У службі наголошують, що умови перетину кордону можуть змінюватись. 



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ