Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Е-квиток у Львові: "А хура й досі там"

Сьогодні, 7 червня, в Львівській міській раді провели черговий брифінг на тему: "Стан впровадження електронного квитка у Львові". Жодних конкретних даних чи дат не було повідомлено.

Попри всі попередні обіцянки про підписання договору на впровадження електронного проїзного квитка в місті Львові в червні, на початку травня, цього не відбулося.

Впровадження е-квитка у громадському транспорті планують на 2019 рік

Як повідомив на брифінгу заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, станом на сьогодні, направлено до ЄБРР проект звіту за результатами першого етапу тендеру (оцінки технічних пропозицій учасників). У міській раді очікують від банку - "не заперечую" - на цей проект для завершення звіту і направлення запрошень учасникам на другий етап тендеру, який включає в себе оцінку фінансових пропозицій.

На даний час в ЛМР не повідомили ні кількість, ні список учасників, які були допущені до подальшого етапу впровадження, пославшись на заборону ЄБРР.

Е-квиток запровадять у Львові не раніше 2020 року

Також в ЛМР вже "прогнозують" затримку в оцінці проекту звіту банком.

"Насправді в ЄБРР не подобається, коли замовники тендеру відхиляють пропозиції учасників з тих або інших причин. Причини таких відхилень ретельно вивчаються декількома фахівцями банку. І це може зайняти певний час", - зокрема зазначають в ЛМР.

Зазначимо, що учасники, яких не допустили до наступного етапу, можуть оскаржувати ці дії, а процедура розгляду скарги Європейським банком реконструкції та розвитку може тривати до 6 місяців.

Нагадаємо, ЛКП "Львівавтодор" та ЄБРР підписали договір на суму 10 млн євро щодо впровадження у Львові автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті (е-квиток). Загальна вартість проекту - 11,2 млн євро. Тендерні процедури тривають з 2017 року.

Як повідомили на брифінгу, наразі відсотки по кредиту ЄБРР ще місту не нараховуються, але місто сплачує кошти за бронювання кредиту. Яка сума сплачена на даний час чиновники ЛМР не змогли назвати. Також цікавить питання скільки місто сплачує за послуги австрійської компанії iC consulenten, яка надає консультаційні послуги в рамках проекту впровадження електронного квитка і договір і з якою був підписаний 15 листопада 2017 року.

Варто зазначити, що на брифінгу не були присутні ні представники ЄБРР ні компанії консультанта, щоб зі свого боку пояснити причини затримок.

Також під час брифінгу не прозвучало жодної конкретної дати по впровадженні е-квитка у Львові. На даний час дату підписання договору змістили до кінця літа 2019 року. І, як зазначив Андрій Білий, весь етап впровадження розрахований на: "не більше ніж на 24 місяці".

Таким чином, за найоптимістичнішими прогнозами впровадження системи електронного квитка у Львові  очікують на  вересень 2021 року.

Схоже, єдине чим на цей час можуть похвалитись в міській раді, це завершенням процедури  реєстрації назви електронного квитка "LeoCard" / "ЛеоКарт" у Державному підприємстві "Український інститут інтелектуальної власності" та розробкою бренд-буку електронного квитка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ