Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Електронна Зелена карта в Україні

Коли реалізують електронну Зелену карту страхування?
Електронна Зелена карта в Україні

Електронна турстраховка та автоцивілка вже не нонсенс для українців. Туристичну страховку можна купити онлайн за 5 хвилин, що суттєво полегшує життя мільйонам українським мандрівникам.

А від часів запровадження електронної автоцивілки (лютого 2018) до вересня 2019 продано майже 1 мільйон е-полісів. Якщо електронні поліси мають шалений попит, то чому досі паперова Зелена картка пасе задніх?

За Законом України Про ОСЦПВ дійсний страховий сертифікат Зелена карта повинен бути виключно в паперовій формі спеціального уніфікованого бланка — стаття 16.

Коли реалізують електронну Зелену карту страхування?

Проте скоро Зелена карта страхування теж діджиталізується, перейшовши у ваш смартфон. Рішення про зміну міжнародного формату страхового сертифіката прийняла ще 14 червня 2019 року Генеральна Асамблея Ради Бюро. Менше, ніж через рік — в липні 2020 році — в Україні планують перейти від «папірців» до електронних Зелених карт. Про це повідомив Гендиректор МТСБУ, Володимир Шевченко.

Зараз країни-члени Бюро розробляють новий чорно-білий бланк електронної Зеленої картки, який можна буде роздрукувати на принтері. Поки про можливість перевірки сертифіката зі смартфона не повідомляють, проте сподіваємося на узаконення даного положення також.

Електронний поліс можна буде оформити за 5-10 хвилин в інтернеті та отримати його на пошту. Зараз деякі страхові та агрегатори надають послугу з онлайн-оформлення Зеленої картки. Але від моменту оформлення поліса до фактичного отримання його в руки може пройти день або два. З нововведенням електронний варіант надійде на пошту за лічені хвилини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ