Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Facebook видалив сторінку депутата Деркач, який раніше потрапив під санкції США через втручання у вибори

Facebook видалив акаунт позафракційного народного депутата України Андрія Деркача, який перебуває під санкціями США через втручання у їхні вибори.
Фото з Вікіпедії

Так, сторінка політика недоступна. Про це пише Громадське і BuzzFeed News.

«Ми видалили цей обліковий запис і цю сторінку за порушення нашої політики щодо використання платформи людьми, які беруть участь в операціях з впливу на вибори», — прокоментував BuzzFeed News представник Facebook.

Ще у травні Деркач оприлюднив записи розмов нібито п'ятого президента Петра Порошенка. Вони, за його словами, свідчать про «зовнішнє управління» Україною за президентства Порошенка, зокрема через те, що той погоджує з Байденом призначення та звільнення високопосадовців. Також там є про нібито корупцію через компанію Burisma. Пізніше Деркач оприлюднив запис розмови нібито Порошенка з Володимиром Путіним. Сам Порошенко називає всі ці записи фейком і атакою п'ятої колони Кремля.

Через ці плівки Офіс генпрокурора порушив проти Порошенка справу про держзраду, а Держбюро розслідувань — справу щодо можливого незаконного запису розмов Порошенка й Байдена.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ