Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Фаріон пропонує відкорегувати Шевченкове «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь»: спершу – своє, потім – чуже

«Тарас Шевченко казав: «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь». Пропоную втрутитися у Шевченкову творчість і переставити рядки цього його заповіту: спочатку – своє, а потім – чуже», – про це сьогодні, 2 вересня, на урочистостях з нагоди Дня знань в НУ «Львівська політехніка» заявила народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Фаріон.

«Найкраще втілення в життя Шевченкових заповітів – це знання його творчості. Цей світлий чоловік, до якого ми і через 200 років хочемо прийти, аби  набратися сили, казав: «Учітеся, брати мої. Думайте, читайте». Дідро сказав, що той хто не читає, перестає мислити, а той, хто перестає мислити, перестає бути людиною. Далі Тарас Шевченко казав: «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь». Пропоную втрутитися у Шевченкову творчість і переставити рядки цього його заповіту: спочатку – своє, а потім – чуже»

Відтак Фаріон наголосила на тому, щоби студенти пам’ятали про цю систему цінностей. «Пам’ятайте, що ви – найважливіший народ у цьому світі. Пам’ятайте, що ви – це точка, навколо якої твориться Всесвіт. Пам’ятайте, що ви вчитеся для того, аби прославити свій народ, свою мову, свою культуру на цілий світ. Пам’ятайте про те, що саме «Львівська політехніка» стелить вам цей шлях у світ, аби прокричати, що ми є неповторні, унікальні, сильні та незнищенні.

Нагадаємо, 9 березня 2014 року весь світ відзначатиме 200-річчя від дня народження видатного українського поета та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. Отож, 2014 рік оголошено Роком Тараса Шевченка.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ