Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Найкращим медпрацівником став фельдшер з львівської лікарні

Фото Українське лікарське товариство у Львові
Фото Українське лікарське товариство у Львові
Фото Українське лікарське товариство у Львові
Фото Українське лікарське товариство у Львові
1/2
9 серпня у Києві відбулася щорічна урочиста церемонія нагородження Орденом та медаллю Святого Пантелеймона найкращих медичних працівників України. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Українського лікарського товариства у Львові.

Орденом  Святого Пантелеймона, який є найвищою громадською відзнакою за професіоналізм та милосердя, нагородили п’ятьох медичних працівників. Ще троє отримали медалі.

Протягом року з більше, як сотні кандидатів з цілої України було визначено 21 номінанта на Орден, серед яких  і обирали п’ятьох  переможців у номінаціях – «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в Міжнародному співробітництві в охороні здоров’я» та «Взірець служіння суспільству». Також було визначено дев’ятьох номінантів на медаль у номінаціях: «За турботу і ласку до хворого», «За лікарське мистецтво» та «За наукові розробки у медицині». Додамо, що обов’язковою умовою для номінантів на медаль є вік до 35 років

Разом з Орденом переможці отримали  і грошовий сертифікат.

Зважаючи на загрозу пандемії COVID-19 Поважна Рада Ордену Святого Пантелеймона затвердила безпековий протокол проведення урочистостей 9 серпня. Тому церемонія нагородження найвищою нагородою була чітко регламентованою та під наглядом епідеміологів.

У номінації «Найкращий медичний працівник» Орденом Святого Пантелеймона нагороджений Андрій Юрійович Голод – фельдшер з медицини невідкладних станів бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги підстанції №1 КНП ЛОР Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф.

Андрій Юрійович Голод  у 1996 р. закінчив  Самбірське медичне училище Львівської області за спеціальністю  “Лікувальна справа” та присвоєно кваліфікацію “Фельдшер”. З квітня 1996 р. і по сьогоднішній день – фельдшер з медицини невідкладних станів ПС№1 КНП ЛОР ЛОЦЕДММК.

1997-1998 рр. – проходив строкову службу в медпункті бригади ВЧ 3002;

2015-2016 рр. – мобілізований у Бойову комендатуру ДПСУ “Шквал”;

04.2015-07.2015р. – проходження служби в АТО на посаді фельдшера медичного пункту ОБПК “Великі Мости 1”.

Надання екстерної  медичної допомоги в умовах пандемії COVID-19.

Нагороджений дипломом та відзнакою “ЗА ЖЕРТОВНУ ПРАЦЮ” від Колегії Департаменту охорони здоров’я Львівської  ОДА та президії Львівської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України.

Під час мобілізації пройшов 20-годинний курс Tactical Combat Casualty Care (TCCC) за стандартами надання медичної допомоги країн НАТО в умовах війни. Проводив інструктажі і заняття з домедичної допомоги на полі бою з військовослужбовцями.

Додамо, що з претендентів, яких рекомендувала Регіональна рада Львівської області, п’ятеро увійшли в четвірки фіналістів найкращих у своїх номінаціях в Україні за результатами голосування Національної експертної комісії Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» Орден Святого Пантелеймона. Честь медичної професії. А ще двоє – в номінації на медаль.

Нагороджені прославами:

  • Номінації «Найкращий лікар» – Гнатів Ірина Леонідівна – лікарка загальної практики-сімейної медицини КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Давидівської сільської ради ОТГ Пустомитівського району Львівської області».
  • Номінації «Новатор охорони здоров’я» – Рачкевич Станіслав Любомирович – завідувач 3-то хірургічного відділення – Центру шлунково-кишкових кровотеч КНП «ЛШМД м. Львова” Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги.
  • Номінації «За досягнення у міжнародному співробітництві у охороні здоров’я» – Іванів Юрій Андрійович – професор, завідуючий кафедри променевої діагностики ЛНМУ ім. Данила Галицького.
  • Номінації «Взірець служіння суспільству» – Федоренко Сергій Мирославович – генеральний директор КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна лікарня».
  • У номінації молоді (до 35 р.) медаль «За лікарське мистецтво», Львівщину представляв Роман Дмитришин – лікар відділення невідкладної медичної допомоги Військово-медичний клінічний центр Західного регіону – м. Львів.
  • У номінації серед молоді (до 35 р.) медаль «За турботу і ласку до хворого», Львівщину представляє Христина Мамчур – медична сестра хірургічного відділення Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ