Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Фільм про історію Голодомору та геноциду в Україні вийде на екрани наступного місяця

Spotlight Pictures оголосила, що розпочне міжнародні продажі епічного фільму «Гіркий врожай / Bitter Harvest (2015)» (кошторис фільму 21 мільйон доларів) на American Film Market наступного місяця.

«Гіркий врожай» – перший масштабний драматичний фільм про історію Голодомору та геноциду, влаштованого Йосипом Сталіним, що вбив мільйони людей в Україні.

Це історія життя Юрія (Макс Айронс), який народився в родині українських вояків. Він щосили намагається отримати схвалення від діда Івана (Теренс Стемп), і батька Ярослава (Барі Пепер), щоб одружитися з Наталкою (Саманта Баркс). Та раптом життя Юрія змінюється назавжди після вторгнення більшовиків і переслідування його родини та земляків сталінським режимом терору, що поширюється по всій Східній Европі.

Пояснюючи своє зацікавлення темою, продюсер Ян Ігнатович сказав: "Як онук і син українців, які втекли від комуністів у 40-х, я вже давно спантеличений, майже цілковитою відсутністю інформації на Заході про Голодомор. Хоч реальна кількість смертей є невизначеною, навіть за найскромнішими підрахунками, понад 6 мільйонів людей загинуло від голоду. Це були невинні діти, жінки і чоловіки, і, по совісті, я не міг залишити цей період української історії в тіні".

Фільм знімався в Україні та на Pinewood Studios (Британія) Прем’єра фільму відбудеться на American Film Market у понеділок, 9 листопада, в кінотеатрі AMC в Санта-Моніці.

Джерело: http://tinyurl.com/nj9zowc 

Переклад/адаптація тексту: Кінопрокат України

Чекаємо на прокат наступного року в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ