Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Галереї мистецтв передали в оренду приміщення Музею староукраїнської книги

Сьогодні, 17 травня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати надали Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького в оренду нежитлових приміщень на вул. М. Коперника, 15. «За» проголосувало 55 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо.

Депутати надали Львівській національній галереї мистецтв в оренду терміном на 10 років для розміщення Музею староукраїнської книги нежитлові приміщення загальною площею 892,5 кв. м на вул. М. Коперника, 15.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на початку року у Львівській галереї мистецтв повідомили про зникнення 95 унікальних стародруків і двох мансускрипитів. Їхню вартість на чорному ринку оцінюють у 10-ки мільйонів доларів. Книги зникли з Музею мистецтва давньої української книги.

Нагадаємо також, що звірку фондів розпочав новий генеральний директор Галереї мистецтв Тарас Возняк. До нього Галерею очолювала Лариса Разінкова-Возницька.

Серед зниклих стародруків – «Требник» ХVІ ст. та «Анфологіон» 1628 року. Також виявили зникнення одного з видань «Апостола» Івана Федорова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ