Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Газовики попередили, що лучани можуть залишитися без тепла і гарячої води

Найбільший на Волині виробник тепла для потреб населення «Луцьктепло» продовжує нарощувати свою заборгованість за послуги розподілу природного газу. Тож газовики попередили, що лучани можуть залишитися без опалення.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це повідомив власкор Гал-інфо.

Начальник управління зовнішніх комунікацій АТ «Волиньгаз» Оксана Швець поінформувала, що станом на 20 вересня обсяг заборгованості теплокомуенерго перед облгазом зросла на понад 15 млн грн. За послугу з розподілу газу комунальне підприємство зараз боргує 33,2 мільйона гривень.

Газовики поінформували Луцьку міську раду відповідним листом про доцільність вирішення питання з боргами.

«Щоб опалювальний сезон стартував вчасно і лучани були в теплих домівках і з гарячою водою, комунальне підприємство «Луцьктепло» повинне оплатили всі борги», - каже директор комерційний АТ «Волиньгаз».
Тим часом міська влада готується підвищувати тарифи за тепло та гарячу воду в Луцьку.

За інформацією прес-служби ДКП «Луцьктепло», вартість послуги з постачання теплової енергії згідно з проєктом нових тарифів на 2021-2022 роки зросте для всіх споживачів. Найбільше зростання вартості послуги відчують юридичні, бюджетні та інші споживачі. Для населення тарифи зростуть не так суттєво.

Луцький мер Ігор Поліщук ситуацію із зростанням вартості газу, послуги з його доставки та вартості електроенергії назвав критичною.

Луцька міськрада вимагає від уряду мораторій на підвищення комунальних тарифів

«Із перевиконання бюджету, яке ми розподіляли в липні, 8 мільйонів гривень спрямували на енергоносії: 6 — на газ та електроенергію (для того, щоб опалити та освітити наші комунальні заклади) і 2 - на електроенергію для освітлення міста. До кінця року місту необхідно знайти щонайменше 27 мільйонів гривень, щоб покрити витрати на ріст вартості газу, електроенергії та доставки газу», - стверджує Поліщук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ