Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Герман Галущенко і посол США Бріджит Брінк обговорили енергетичну ситуацію в Україні

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк.

Сторони обговорили вплив останніх російських атак на українську енергетичну систему та потреби енергосектору для відновлення та нарощування потужностей генерації. 

«Ворог продовжує прицільно нищити нашу маневрову генерацію. Після останніх атак втрати становлять вже понад 8 ГВт потужності. Ситуація досить складна, тож маємо вже зараз напрацювати механізми компенсації втраченого для проходження наступної зими», - зазначив Герман Галущенко. 

Міністр наголосив, що під час ОЗП працюватимуть усі 9 енергоблоків атомних електростанцій, які перебувають під контролем України. Також очікується збільшення обсягів імпорту електроенергії з європейських країн. 

Водночас для забезпечення потреб споживачів потрібно також нарощувати і потужності розподіленої генерації, зокрема за рахунок газових турбін, газопоршневих установок та потужних генераторів. І допомога міжнародних партнерів у цьому напрямку має дуже важливе значення. 

Сторони домовилися спільно напрацювати план підготовки до наступного опалювального сезону, а також координувати зусилля для відновлення українського енергосектору. 

Пані посол запевнила, що США будуть і надалі підтримувати Україну у протистоянні російському агресору та допомагати у посиленні стійкості енергосистеми. Американська сторона готова допомагати у закупівлях необхідного обладнання та координувати зусилля для посилення захисту енергетичних об’єктів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ