Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Голодомор визнають геноцидом у 18 країнах світу

Як повідомили у прес-службі Офісу Омбудсмана України, наразі Голодомор офіційно визнано геноцидом українського народу в 18 країнах світу.

Визнання Голодомору геноцидом українського народу не лише данина пам’яті усім тим, хто помер голодною смертю, не лише відновлення історичної справедливості, а й заклик до притягнення винних до відповідальності та неприпустимості методу державного терору в управлінні країною в майбутньому.

Наразі Голодомор офіційно визнано геноцидом українського народу в 18 країнах світу. Російська Федерація як правонаступниця Радянського Союзу не лише не визнає Голодомор геноцидом, а й чинить тиск на інші країни світу в ухваленні такого рішення.

У свою чергу, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини наголошує, що невизнання таких очевидних речей як Голодомор та геноцид нації рівнозначне приховуванню злочинів проти людяності.

Свічка пам’яті, яка горітиме сьогодні у вікнах домівок - не лише данина минулому, це наша турбота про майбутнє, нашу самосвідомість та становлення української нації.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, сьогодні, 23 листопада в Україні відзначають День пам’яті жертв Голодомору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ