Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова Нежухівської сільради наклав вето на перейменування вул. Миру на вул. Воїнів батальйону "Нахтігаль"

Голова Нежухівскої сільради на Львівщині Михайло Яхван наклав вето на рішення місцевих депутатів перейменувати вулицю Миру в селі Райлів у вулицю Воїнів батальйону "Нахтігаль". Про це він повідомив російське агентство ІТАР-ТАРС.

За словами Яхвана, ні він як голова ради двох сіл, ні депутати, що підтримали ідею представників партії ВО "Свобода" перейменувати вулицю, "не чекали такого світового скандалу". Про це повідомили «Українські новини».

Голова сільради сам не розуміє, чому жителі цієї вулиці в сільській глушині, на якій розташовано всього 40 будинків "погодилися називатися вулицею батальйону "Нахтігаль", адже ніхто з них не воював у ньому".

За його словами, жителі села виступили проти перейменування з матеріальної причини: документи про перереєстрацію адрес жителям Райліва довелося б оплачувати з власних грошей.

Губернатор Львівської області Михайло Цимбалюк, дізнавшись про перейменування вулиці, сказав що "якщо рішення прийняте законно, то з мого боку ніяких заперечень немає".

Нагадаємо, депутати Нежухівскої сільської ради Стрийського району Львівської області перейменували центральну вулицю села Райлів з вулиці Миру у вулицю Воїнів батальйону "Нахтигаль". Дати вулиці нове ім'я запропонував депутат від ВО "Свобода" Мар'ян Берездецкий.

Російська влада назвала подібні дії блюзнірством і заявила, що нова назва вулиці - це зневага пам'яті радянських воїнів з Росії, України і інших країн.

Прем'єр Микола Азаров заявив, що це ганьба для України, а Партія регіонів поскаржилася на дії місцевих депутатів в Генпрокуратуру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ