Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова правління ЛОГО КВУ Роман Кошовий занепокоєний тим, що на Львівщині існують проблеми з формуванням виборчих комісій

Про те, що на Львівщині існують проблеми з формуванням виборчих комісій, заявив сьогодні, 7 березня, під час прес-конференції голова правління ЛОГО КВУ Роман Кошовий.
 За його словами, люди відмовляються від роботи у виборчих комісіях після того,  як ознайомлюються з виборчою процедурою, яка є досить складною та заплутаною. „Трапляється, що ОВК приймає близько 100 заяв про відмову”, — сказав Роман Кошовий. Цікавий вихід із ситуації знайшли члени ОВК Червонограда, яка звернулася до громадських організацій з проханням доукомплектувати виборчі комісії, адже люди, які задіяні в громадській роботі, є зазвичай досить активними і на виборах. Натомість  ОВК №116 (Жовква) та 117 (Броди) почали виводити членів зі складу дільничих виборчих комісій, доводячи склад комісій до встановленого законом мінімуму. Це сталося, за словами Романа Кошового, через те, що комісії дослівно потрактували розпорядження ЦВК „забезпечити доукомплектування ДВК до встановленого законом мінімального складу”.
КВУ застерігає ОВК від зменшення спискового складу дільничих виборчих комісій, інакше це може поставити під сумнів наявність кворуму ДВК у день голосування.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ