Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ГПУ повідомила про підробку ЗНО для понад 100 осіб

Генеральна прокуратура України за результатом аналізу вилучених у ході обшуків доказів встановила зміни даних в системі ЗНО для понад 100 осіб.

"Триває судова комп’ютерно-технічна експертиза, за результатами якої буде вирішено питання про оголошення підозри винним службовим особам УЦОЯО", - проінформувала ГПУ.

Крім того, відомства заперечило заяву директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука про те, що через дії правоохоронців проведення ЗНО наступного року практично неможливе.

«Під час проведення обшуків у рамках кримінального провадження за фактами несанкціонованого втручання та зміни інформації в «Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання», безпосередньо в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО), належне йому комп’ютерне, серверне обладнання та програмне забезпечення, у тому числі база тестових завдань, не вилучались», - заявили у ГПУ.

"Після проведення обшуку УЦОЯО працював у штатному режимі. Доступ до баз даних для працівників УЦОЯО обмежений не був", - підкреслили у відомстві.

Водночас міністр освіти Сергій Квіт допустив, що хтось із співробітників Центру оцінювання якості освіти «міг спокуситися» і незаконно внести зміни в результати ЗНО.

Вперше про те, що керівництво УЦОЯО підозрюють у зловживанні службовим становищем заявив генеральний прокурор Віктор Шокін.

Відразу після його заяви Генпрокуратура повідомила, що під час спільної операції з СБУ та МВС під час обшуку в УЦОЯО вилучене комп'ютерне обладнання з доказами протиправної діяльності посадових осіб та 130 тисяч доларів.

Працівники відомств з'ясували, що керівники УЦОЯО на прохання третіх осіб змінювали підсумкові бали зовнішнього тестування.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ