Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Громадська рада при Львівській ОДА хоче бачити своїх людей у її департаментах

Члени Громадської ради при Львівській ОДА хочуть увійти до структур департаментів і брати участь в засіданнях їхніх колегій. Про це в розмові з кореспондентом Гал-інфо розповів голова Громадської ради Зеновій Бермес.

Ініціативу Громадської ради учора, 8 квітня,  під час засідання колегії озвучили голові Львівської ОДА Віктору Шемчуку.

Голова Львівської ОДА, своєю чергою, каже Зеновій Бермес, пообіцяв видати відповідне розпорядження.

«Це робиться для того, щоб покращити комунікацію між керівництвом департаментів і громадськістю, тому що не завжди є розуміння з їхнього боку необхідності погоджувати деякі рішення з громадськістю, хоча їм на це вказує закон», – зауважив Бермес.

Голова Громадської ради додав, що вона виступила ініціатором проведення круглого столу з приводу сланцевого газу і загалом проблеми енергоефективності у Львівській області.

«Довкола питання сланцевого газу дуже багато політики, тому ми хочемо провести громадське обговорення за участі фахівців, щоб мати повну інформацію щодо наслідків видобування газу і економічної вигоди», – зазначив він.

Також члени Громадської ради вважають, що настав час переглянути стратегію розвитку Львівської області. Нинішню стратегію, яка розписана до 2015 року, активісти вважають застарілою. Також вони попросили у губернатора трохи ефірного часу на Львівському телебаченні. 

Як відомо, у Громадській раді при Львівській ОДА створено (або ж триває процес створення) 25 комісій за різними напрямками діяльності: економіка, підприємництво, культура, освіта тощо. Відтак, члени ГР виявили бажання, аби представники комісій брали участь у роботі профільних департаментів, зокрема, долучалися до засідань їх колегій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ