Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадські ради Львівщини закликають усіх новопризначених керівників до відкритого діалогу

Громадські ради Львівщини закликають усіх новопризначених керівників до відкритого діалогу.

Громадські ради, створені при органах державної влади Львівщини вкотре звернулися до Президента України Володимира Зеленського з відкритим зверненням, в якому висловили прохання підтримати позицію громадськості Львівщини щодо відкритих та прозорих призначень керівників органів державної влади на території Львівської області з обов’язковим залученням громадських рад Львівщини, широкого кола громадськості та засобів масової інформації. Чергове звернення обумовлене неочікуваним призначенням нового керівника Управління СБУ у Львівській області. 

У зверненні зокрема йдеться:

«Громадські ради Львівщини звертаються до Вас щодо відкритих та прозорих призначень керівників державних органів у Львівській області. 

28 травня 2019 року Львівською обласною радою підтримано рішення Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації щодо залучення громадськості до процесу призначення керівників державних органів Львівщини та скеровано звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, а також до Верховної Ради України. 

19 червня 2019 року відбулася масштабна акція протесту за прозорі та відкриті призначення, де активісти передали вдруге відповідні звернення Президенту України та Кабінету Міністрів.

Враховуючи норми Конституції України та Законів України, ми не проти призначень, що передбачені указами Президента України. Однак, виступаємо за те, щоб всі призначення у нашій області відбувалися відкрито та прозоро, із залученням громадськості і засобів масової інформації, адже саме на цьому Ви наголошували після вступу на посаду Президента України. Ми просимо донести Вашу і нашу позицію до всіх новопризначених керівників в регіоні та наголосити налаштовувати діалог з громадськістю заради збереження спокою і розвитку регіону.»

Звернення підписали голови Громадських рад при Львівській ОДА, Управлінні СБУ у Львівській області, ГУ ДФС у Львівській області, ДАБІ області, Служби автомобільних доріг Львівщини, Держгеокадастрі, Львівському обласному управлінні лісового господарства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ