Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадськість Львова вимагає перевірити законність реконструкції будинку по вул. П. Чайковського, 31

Громадськість Львова вимагає перевірити законність реконструкції будинку на вул. П. Чайковського, 31. Тут, за інформацією паспорта об’єкта, планують здійснити реконструкцію існуючих нежитлових приміщень з надбудовою та пристосуванням під адміністративний будинок із вбудованим приміщенням соціально-культурного призначення. Однак, в Інтернеті вже розміщено оголошення про продаж квартир за цією адресою за ціною 1400 доларів за 1кв. м, передає кореспондент Гал-інфо.

«На початку тижня мене про це будівництво повідомили мешканці. Вже у вівторок та середу я був тут.  Коли приїхав, робітники демонтували дах будинку та верхній поверх. Паспорта об’єкта на будинку не було. Робітники та охорона сказали, що тут має бути житловий будинок на 5 поверхів.

Окрім  того, вони не мали жодних документів на право перебування на цьому місці. Тоді ми викликали поліцію, щоб подати заяву про вчинення правопорушень. Згодом приїхали представники забудовників, які привезли копію декларації про початок робіт реконструкції», - розповів член комісії архітектури містобудування та охорони історичного середовища ЛМР Тарас Чолій.

«Вже є оголошення про продаж квартир. Навіть вказана ціна 1400 доларів за 1кв. м, також вказано поверховість, тобто 5 поверхів із мансардою, та планування квартир. Однак забудовники кажуть, що це не їхня інформація, що до цього, мовляв. причетні якісь ріелтори», - зазначив Тарас Чолій.

За його словами, тут існує пряма загроза і небезпека життю мешканців навколишніх будинків на вул. Чайковського та вул. Стефаника, бо будинки є в аварійному стані. Також тут ніхто не проводив експертизу будинків чи опитування мешканців.

Окрім того, Тарас Чолій повідомив, що вже надіслані  відповідні звернення в прокуратуру, міліцію, а також на ім’я  голови ЛОДА Олега Синютки про те, щоб ДАБІ Львівської області дала роз’яснення, на яких підставах цим забудівельникам видали дозвіл про початок проведення будівельних робіт по третій категорії складності, хоча, на думку експертів, тут мала б бути застосована четверта категорія складності, оскільки це буферна зона ЮНЕСКО.

Своєю чергою Ірина Юзик, громадська активістка та журналістка, розповіла, що цей будинок на карті Львова з’явився у 1871 році.

«Відтак, ймовірно, побудований він ще раніше, адже карти малювали із запізненням. Свого часу у цьому приміщенні були редакції польських газет», - наголосила  Ірина Юзик.

Додамо, що на зустріч із журналістами, громадськими активістами та мешканцями були запрошені  головний архітектор Львова Юліан  Чаплінський та начальник Управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко-Швець. Однак жоден із них не прийшов.

Замовниками даного будівництва виступає ПП "Рока", проектувальник - ТзОВ "Люкс-Ар", підрядник - ПП "Львівдах".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ