Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові Інспекція ДАБК проводить перевірку об’єкта у Сквері Гідності

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю Львівської міської ради проводить позапланову перевірку будівельних робіт на просп. Червоної Калини, 109, на території Скверу Гідності, – інформують у ЛМР.

Як наголошує перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, позиція громади міста впродовж багатьох років, відколи розпочалося будівництво, залишається незмінною – на місці скверу має бути сквер.

«Із 28 листопада ми розпочали позапланову перевірку щодо незаконних, на нашу думку, будівельних робіт на просп. Червоної Калини, 109. Оскільки у воєнний час планові та позапланові перевірки заборонені, то цю перевірку ми погодили з Міністерством регіонального розвитку та Державною інспекцією архітектури та містобудування України. Триватиме вона до 11 грудня.

Сьогодні ми викликали всіх суб’єктів містобудування на цей об’єкт, щоб надали пояснення та оглянули роботи», – розповів Тарас Павлишин, начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Львівської міської ради.

За його словами, за попередніми матеріалами, встановлено, що об’єкт будується з відхиленнями від проєктної документації, від експертизи, а також є інші недоліки, про які буде повідомлено вже після складання відповідного процесуального акту.

«Те, що відбувається у сквері Гідності, неможливо пояснити жодним здоровим глуздом. Це громадський простір. Колись тут було кафе. Потім ФОП захотів збудувати споруду на чотири поверхи. Минулого року незаконно оформив право власності на незавершений об’єкт, якого тут і близько не було. А перемовини з цим ФОПом не завершилися нічим. Я не здивуюся, якщо сьогодні з’явиться ще якесь незаконне рішення по цьому, щоб юридично затягнути процес.

Та позиція громади незмінна – тут має бути Сквер Гідності, і все, що тут відбувається, має відбуватися згідно з чинними законодавством і здоровим глуздом.

Тому ця незаконна споруда має бути демонтована. У Сквері Гідності має бути сквер, а не незаконна конструкція, яка від місяця до місяця зазнає змін», – наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

«Я вважаю, що перевірки таких робіт треба повертати. Тому як народний депутат буду звертатися до Кабміну. Адже якщо є дозволи і проводиться будівництво, то мають бути перевірки, якої якості це будівництво, і яку загрозу чи не загрозу воно несе для громадян», – наголосила Наталя Піпа, співзасновниця ГО «Кращий Сихів», народна депутатка України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ