Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Громади Львівщини, де туризм був основною складовою бюджету, за час карантину недоотримали 40-50% коштів

Начальниця управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака у коментарі Гал-інфо розповіла, як туристична галузь Львівщини пережила карантин.

“Карантин для туризму -  це однозначно втрати і для бізнесу, і для  місцевих бюджетів. По курортних територіях, де туризм був основною складовою в бюджеті, -  це недоотримання на рівні 40-50% коштів”, - зазначила Наталія Табака.

Проте вона говорить, що попри бізнеси, які збанкрутували та припинили діяльність, є і випадки, коли відкриваються нові туристичні об'єкти.  

“Нещодавно у Трускавці відкрився новий готельний комплекс. Також виникають нові стартапи, туристичні проєкти. Сьогодні можемо констатувати, що туризм відновлюється. Ми бачимо це як по іноземцях, які є у Львові, в Карпатах, в Трускавці, так і по потоку українських відпочивальників. До речі, були дослідження від Державного агентства розвитку туризму згідно з якими Львівщина посіла друге місце як напрямок, який українці обирали для подорожей. У докарантинний час, наприклад у 2019 році, Львівщину відвідали 3 млн туристів, з них 20-25% були іноземцями, і ми бачили що тенденція зростатиме. Проте під час пандемії очевидно показники різко впали. Тоді проблем з завантаженість найменше було у відпочинкових комплексів вищого сегмента. Також був запит на природні території, де більше простору і є можливість не перетинатися з іншими людьми. Зараз вже бачимо відновлення попиту на усі види розміщення”, - розповіла Наталія Табака.

Вона також додала, що змінилися тенденції уподобань в подорожах: “Туристи зараз більше звертають увагу не на культурні цінності, а на те, як відпочивати з користю для здоров'я, який спосіб відпочинку обрати. Основним стає все те, що надає нам відновлення, імунне зміцнення, зменшення стресу. Люди шукають, як подорожі можна провести з користю для організму”. 

Крім цього, Наталія Табака наголосила, що це літо на Львівщині пройде активно: “Відбудеться велика музична подія Leopolis Jazz Fest, у Трускавці - фестиваль “Корона Карпат”, Соціально-туристичний клуб “Манівці” проведе фестиваль здорового способу відпочинку. Уже відбувся фестиваль “Зашків”. Загалом фестивалі відновлюються і працюють з дотриманням карантинних норм”. 

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ