Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Гройсман доручив ліквідувати тіньові схеми на митниці

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у четвер, 21 квітня, провів нараду щодо реформування митних органів за стандартами Європейського Союзу, спрощення митних процедур та збільшення надходжень митних платежів, повідомив урядовий портал.

"Ні країну, ні мене особисто не влаштовує, яка ситуація відбувається на нашій митниці", - заявив Прем'єр-міністр.

Глава Уряду наголосив, що за розрахунками експертів, у тіньових потоках знаходиться не менше 20% усіх платежів, які сьогодні здійснюються на митниці.

У результаті щороку Державний бюджет країни недоотримує близько 50 млрд. грн. При цьому дефіцит Пенсійного фонду в Україні становить 80 млрд., зауважив Володимир Гройсман.

"Для мене це очевидно – контрабандисти, митники, які є не чесними, забирають у пенсіонерів можливість отримувати нормальну пенсію, забирають у держави можливість розвивати власну економіку і змушують нас шукати шляхи зовнішніх запозичень. І я вважаю, що це є абсолютно неприйнятним", – підкреслив він.

"Завдання є абсолютно просте – максимум за квартал, за три місяці, побудувати якісну систему управління ризиків, ліквідувати тіньові схеми, забезпечити якісний моніторинг і забезпечити технічними засобами митні переходи, побудувати якісну взаємодію з прикордонною службою і також з іншими правоохоронними структурами", - заявив Глава Уряду. Також важливо забрати підстави для корупційних дій, наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ