Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Грибовичам вкотре дали надію позбутися сміттєзвалища

До 31 грудня цього року у Львівській області повинні визначитися з ділянкою, на якій розташують нове сміттєзвалище у комплексі із заводом переробки твердих побутових відходів. Відповідне рішення ухвалила сьогодні 6 вересня, спільна сесія Львівських обласної і міської рад.

Знайти ділянку, відповідно до доручення, повинна Львівська ОДА спільно з міською радою.

Крім того, депутати постановили рекомендувати голові ОДА, облради, міської ради спільно з громадськістю і фахівцями створити постійно діючу робочу групу з координації усіх робіт з проблемами сміття на території Львівської області. Робоча група повинна розробити план поетапного і безпечного закриття сміттєзвалища в Грибовичах.

Державне управління охорони навколишнього природного середовища, відповідно до рішення, повинно призупинити виконання робіт з виготовлення проекту рекультивації сміттєзвалища.

Як зазначив у коментарі журналістам міський голова Львова Андрій Садовий, кошти, надані управлінню у сумі 450 тисяч гривень, будуть скеровані на розробку проекту рекультивації сміттєзвалища тою фірмою, яка виграє тендер, що зараз проводиться у Львівській міській раді.

Депутати ухвалювали рішення, голосуючи підняттям рук. Перед голосуванням за проект в цілому із зали пролунала репліка про відсутність кворуму. Однак, голосування таки відбулося. Щоправда, точної цифри голосів «за» не озвучили.

Підсумовуючи роботу спільної сесії, міський голова Андрій Садовий зазначив, що він щасливий з того, що вона відбулась. «Це вперше відбулася спільна сесія двох рад. У нас прекрасні депутати», - сказав він.

Нагадаємо, 29 вересня у Львівській міській раді відбудеться відкриття тендерних пропозицій з розробки проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Про це сьогодні, 6 вересня, під час спільної сесії Львівської міської і обласної рад повідомив заступник міського голови Володимир Шевчук.

За його словами, на розробку проекту з міського бюджету виділено близько 825 тис. грн і ще близько 400 тис. грн з обласного бюджету. Загалом, вартість проекту 3-3,5 млн грн. Решта коштів мала б надійти від держави.

Розробка проекту триватиме триватиме 6 місяців. Як зазначив Володимир Шевчук, після того, як проект буде готовий, стане точно відомо вартість рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Згодом буде проведено тендер на виконавця робіт.

Заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький під час виступу на сесії додав, що в області триває робота пошуку ділянки для розміщення полігону твердих побутових відходів і будівництва сміттєпереробного заводу. За словами Губицького, є три потенційні ділянки. Це територія колишнього військового містечка в Кам’янко-Буському районі, ділянка в Яворівському районі і ділянка, яку має намір виставити на аукціон одна з сільських рад області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ