Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гриценко розглядає три варіанти участі у парламентських виборах

Остаточний формат участі «Громадянської позіції» у виборах буде визначено у травні — першій половині червня. Про це лідер партії Анатолій Гриценко заявив в інтерв'ю «Обкому».

«До того часу, сподіваюся, настане ясність і щодо того, наскільки реалістичним буде об'єднаний список опозиції — без поділу, без мілітаристських заклинань типу «хто не з нами — той працює на Банкову». Якщо вдасться встановити відносини у режимі довіри і взаємної відповідальності; якщо вийде забезпечити чистоту рядів, — тоді я не виключаю, що «Громадянська позиція» буде у цьому списку», — сказав Гриценко.

У той же час він зазначив, що «Громадянська позиція» може розраховувати і на подолання 5%-вого бар'єру через неухильне падіння рейтингу влади і перехід голосів до опозиції.

«Останнє опитування компанії „Рейтинг“ дало нам 2,7%, останнє опитування КМІСу — 3%. Тобто наш нинішній рівень — близько 3%. Якби вибори були зараз, зрозуміло, що „ГП“ не подолала б бар'єр у 5%. Але попереду — більше ніж півроку. Це можливість агітації, посилення партії людьми, у тому числі, і з «третього сектору», із громадськості — людьми, які можуть отримати шанс потрапити до Верховної Ради», — зазначив Гриценко.

Як зазначив політик, участь «Громадянській позиції» в об'єднаному списку опозиції можлива в тому випадку, якщо партія «займе адекватне, гідне місце».

«Третій варіант (він ще можливий, двері не зачинено) - результативне завершення переговорів з Віталієм Кличком, для цього ще є час», — сказав Гриценко.

«І четвертий варіант: якщо б я, Анатолій Гриценко, хотів сам потрапити до парламенту, то, напевно, міг би піти на вибори у Голосіївському окрузі, в якому живу, і там перемогти. Але я цей варіант виключаю. Вважаю, що керівник партії не повинен для себе готувати запасний аеродром і тим самим посилати всім партійцям сигнал про те, що він не вірить у наш спільний успіх», — сказав політик.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ